Uksed avab tosin laevakohvikut

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Külastada saab ka Võrtsjärvel asuvat peolaeva Omedu.
Külastada saab ka Võrtsjärvel asuvat peolaeva Omedu. Foto: Kristjan Teedema

Võrtsjärvel peetakse 15. augustil laevakohvikute päeva, mil tosinas kohvikus pakutakse kohalikust toorainest valminud toitu. Järvemuuseumi näituse vahendusel saab tutvuda ka magevee elanike eluga.

Laevakohvikute ideele tulid jahtklubi Meltem liikmed, kellele on Võrtsjärv justkui teine kodu. Mõni suvi tagasi pani sama seltskond üheks hooajaks järves asuval Tondisaarel püsti ainulaadse reggae-baari. «Laevakohvikute idee oli meil juba siis olemas, aga ilmselt ootas see õiget aega,» ütles ettevõtmise eestvedaja ja hobipurjetaja Maria Laanelepp.

«Kaardistasime kevadel kõik suuremad Võrtsjärvel toimetavad alused, tegime üleskutse ning jäime ootama vastukaja, mis oli meie suureks rõõmuks positiivne. Kokku saime 12 tegusat seltskonda, kelle eestvedamisel võõrustatakse kohvikulisi muu hulgas näiteks parvsaunas, peolaeval, jahil, aga ka kohalikes sadamates, tuulikus ja järvemuuseumis. Põnevamatest hõrgutistest leiab menüüst näiteks angerjasupi, kalaseljanka, kohafileeburgeri ning kalakrõpsud,» tutvustas Laanelepp. Võrtsjärve kaldale tuleb viis kohvikut ja vee peal seitse, kuhu pääseb kas selleks päevaks käima pandud veetakso, isikliku paadi või rendialusega.

Samal ajal toimub Võrtsjärve põhjaosas Meltemi jahtklubi regatt. Sõidetakse läbi nii palju kohvikuid kui ilm lubab. Loomulikult võib seikluse ette võtta ka omal käel. Elementaarseid veeohutuse reegleid tuleb muidugi kõigil arvestada ning enne kaldalt väljumist veenduda, et päästevest oleks seljas ja nõuetekohaselt kinnitatud. Halva ilmaga jäävad Võrtsjärvel toimetavad kohvikud sadamatesse.

Laevakohvikute päeval pakuvad head ja paremat Oiu sadam, kohvikjaht Mulks, kale Liisu, Jõesuu sadam, kohvik Neli Mõrda, Omedu, Parvsaun24, parv Linda, kohvik Võrts, Suislepa tuulik, parv Hestia ja parv Tibu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles