Karantiini peavad jääma 19 Euroopa riigist saabunud inimesed (10)

LEPM
Copy
Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakond COVID-19 patsientide jaoks (EMO-1).
Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakond COVID-19 patsientide jaoks (EMO-1). Foto: Andres Tennus

Alates esmaspäevast peavad kaheks nädalaks karantiini jääma 19 Euroopa riigist Eestisse saanunud inimesed.

Tuginedes koroonaviiruse nakatunute suhtarvule kehtib alates 10. augustist kahe nädala pikkune liikumisvabaduse piirang Rootsist, Luksemburgist, Rumeeniast, Bulgaariast, Andorrast, Portugalist, Hispaaniast, Horvaatiast, Belgiast, Monacost, Tšehhist, Prantsusmaalt, Maltalt, Austriast, Šveitsist, Islandilt, Poolast, Hollandist ja San Marinost Eestisse saabujatele, edastas välisministeerium. 

Eestisse saabudes ei kehti liikumisvabaduse piirang tulevast nädalast reisijatele Ühendkuningriigist, Sloveeniast, Taanist, Saksamaalt, Iirimaalt, Liechtensteinist, Itaaliast, Slovakkiast, Kreekast, Küproselt, Leedust, Lätist, Norrast, Ungarist, Soomest ja Vatikanist.

7. augustil uuendas Euroopa Liidu Nõukogu Euroopa Liitu mittehädavajaliku reisimise ajutise piiramise ja piirangu võimaliku kaotamise kohta käiva soovituse kolmandate riikide nimekirja, mille alusel on võimalik Eestisse reisida Austraaliast, Gruusiast, Jaapanist, Kanadast, Lõuna-Koreast, Rwandast, Taist, Tuneesiast, Uruguayst ja Uus-Meremaalt.

Eestisse saabudes peavad nimekirja kuuluvatest riikidest tulevast nädalast oma liikumisvabadust 14 päevaks piirama Austraaliast reisijad. Liikumisvabaduse piirang ei kehti Eestisse saabudes reisijatele Gruusiast, Jaapanist, Kanadast, Lõuna-Koreast, Rwandast, Taist, Tuneesiast, Uruguayst ja Uus-Meremaalt.

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium tungivalt reisimist vältida, välja arvatud Euroopa riikidesse, kus nakatunuid on 16 või vähem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul ning kust naastes ei kehti liikumisvabaduse piirang.

Olukord võib riikides kiirelt muutuda ning seetõttu palub välisministeerium sellega enne reisile asumist arvestada.

Liikumisvabaduse piirang tähendab, et inimene võib Eestisse saabumisest neljateistkümne kalendripäeva jooksul elukohast või püsivast viibimiskohast lahkuda üksnes tervishoiutöötaja või politseiametniku korraldusel või inimese elu või tervist ohustava hädajuhtumi korral või toidu, esmatarbekaupade ja ravimite soetamiseks.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles