Selguvad parimad praktikandid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti Tööandjate Keskliidu haridusnõunik Anneli Entson
Eesti Tööandjate Keskliidu haridusnõunik Anneli Entson Foto: Erakogu

Eesti Tööandjate Keskliit kutsub ettevõtjaid esitama oma parimad praktikandid konkursile Praktik Cum Laude.

Kandidaate saavad konkursile esitada kõik tööandjad, kes soovivad oma silmapaistvaid praktikante esile tõsta. Žürii valib välja parimad kõrghariduse, kutsehariduse ja välistudengitest praktikandid, samuti pärjatakse parim õpipoiss.

"Praktika on väljaõppe üks osa, kus koolis antud teoreetilised teadmised proovitakse päriselus järgi. Konkursi eesmärk on tunnustada ja tõsta esile neid, kes jäävad praktika ajal oma pealehakkamisega tööandjatele silma. Tänaseks on mitmed konkursi varasemate aastate võitjad tööl samas organisatsioonis ja juhendavad ise uusi praktikane," ütles Eesti Tööandjate Keskliidu haridusnõunik Anneli Entson.

"Edukas praktika on selline, kus tööandja juhendab ja aitab, ent ka praktikant ise mõtleb avatult kaasa," lisas Entson. "Julgustan kõiki organisatsioone praktikavõimalusi pakkuma, praktikante märkama ja neid konkursile esitama.

Tööandjad on oodatud esitama konkursile praktikante, kes on nende juures praktika läbinud käesoleval õppeaastal ehk mullu 1. septembrist kuni tänavu 31. augustini. Iga tööandja saab konkursile esitada kuni neli kandidaati, igas kategoorias ühe. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 30. september.

Kandidaadi esitamiseks tuleb täita Eesti Tööandjate Keskliidu kodulehel asuv ankeet. Eriti oluline on põhjalik kirjeldus, mille poolest praktikant silma paistis. Võitjad selguvad hindamiskomisjoni otsuse tulemusena, internetihääletusega valitakse ka publiku lemmik. Võitjad kuulutatakse välja oktoobris.

Eesti Tööandjate Keskliit korraldab konkurssi juba viiendat aastat koostöös haridus- ja teadusministeeriumi ning haridus- ja noorteametiga. projekti rahastab Euroopa Sotsiaalfond. Eelmisel aastal esitati konkursile 45 kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles