Lõuna-Eesti ralli toimub ühepäevasena

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lõuna-Eesti ralli avamine eelmisel aastal.
Lõuna-Eesti ralli avamine eelmisel aastal. Foto: Arved Breidaks

Tulenevalt viimastest arengutest seoses COVID-19 viiruse levikuga on RedGrey Team Lõuna-Eesti Ralli korraldaja otsustanud rakendada rahvatervise tagamiseks täiendavaid lisameetmeid.

Esialgu kahele päevale planeeritud ralli toimub nüüd vaid pühapäeval, 23. augustil. See aga tähendab, et ära jääb ka esialgu laupäeva õhtusse planeeritud Võru linnakatse ning traditsiooniks saanud stardi- ja finišipoodium Võru keskväljakul.

Rallile antakse start Võru linnas paiknevast hoolduspargist pühapäeval kell 8.30 ja esimene auto finišeerib samal õhtul samas kohas kell 19.16.

Võistluste direktori Gabriel Müürsepa sõnul on täiendavate meetmete rakendamine vajalik samm.

«Arvestades viiruspuhangu eskaleerumist Lõuna-Eesti piirkonnas, oleme otsustanud rakendada viiruse leviku tõkestamiseks täiendavaid lisameetmeid. Suurimad muudatused tulevad pealtvaatajate arvus, võistluste ajakavas ja piletimüügis,» ütles ta.

«Kui varasemalt planeerisime maksimaalseks pealtvaatajate arvuks kuni 6000 rallifänni, siis nüüd oleme sunnitud seda vähendama 1650 peale,» lisas võistluste direktor. «Juhindume oma tegevuses nii vabariigi valitsuse, terviseameti kui ka politsei- ja piirivalveameti soovitustest, et tagada piisav inimeste hajutatus kogu võistlustrassi ulatuses. Lisaks eelnevale, võtame kasutusele ka isikustatud piletimüügi, mis tähendab, et pileteid saab osta vaid läbi Piletilevi müügisüsteemi, kusjuures iga pilet on seotud konkreetse isikukoodiga ning seda edasi müüa või anda pole võimalik.»

Piletimüük algab esmaspäeval, 17. augustil kell 10 Piletilevi veebikeskkonnas. Pileti ostmisel on kohustuslik siduda pilet nime ja isikukoodiga, need andmed trükitakse piletile ja salvestatakse andmebaasi. Pileteid saab osta vaid üks pilet korraga, mis tuleb koheselt siduda ka piletiomaniku isikukoodiga. Tulenevalt limiteeritud pealtvaatajate arvust, sel aastal lastepileteid ega muid soodustusi ei rakendata.

Kokku on võistlustrassil 16 erinevat pealtvaatamise kohta, mis avalikustatakse RedGrey Team Lõuna-Eesti Ralli ametlikul veebilehel. Piletikontroll toimub katsetele viivatel teedel koos isiku tuvastamisega, seega on pealtvaatajatel kohustuslik kaasas kanda isikut tõendavat dokumenti. Kõik piletikontrolörid kannavad isikukaitsevahendeid ning kõikides kontrollpunktides on tagatud desinfitseerimisvahendid. Vältimaks täiendavaid kontakte ja tagamaks suuremat hajutatust, ei pakuta pealtvaatamisaladel meelelahutust ega toitlustust.

Seoses kehtivate piirangutega tuleb kõigil nn punastest riikidest saabuvatel välisvõistlejatel, meeskonnaliikmetel ja ajakirjanikel teha 72 tundi enne Eestisse saabumist COVID-19 PCR test ning saata testi tulemused võistluste korraldajale. Kõikidel võistlejatel, meeskonnaliikmetel ja ajakirjanikel tuleb täita enne võistlusele tulekut tervisedeklaratsioon.

Korraldaja palub nii pealtvaatajatel, võistlejatel, meeskonnaliikmetel ja ajakirjanikel kasutada isikukaitsevahendeid. Selleks, et üritus kulgeks kõikidele osapooltele ohutult, on rangelt soovituslik järgida allolevaid põhimõtteid:

* Ära tule, kui tunned end halvasti!

* Desinfitseeri!

* Kanna maski!

* Ära sotsialiseeru!

* Arvesta võistlejate privaatsusega ja ära küsi autogramme või selfie’sid!

Lisaks viirusest tulenevatele ohtudele tuletab korraldaja kõigile meelde, et iga pealtvaataja kohustus on veenduda oma turvalisuses. Rallit võib vaadata vaid selleks ettenähtud kohtades ja kui esimese auto stardini on jäänud vähem kui 30 minutit, ei tohi võistlustrassil enam liikuda.

RedGrey Team Lõuna-Eesti Ralli start on planeeritud 23. augustil kell 8.30 Võru linnas asuvas hoolduspargis. Ühel päeval sõidetaval rallil on kavas kokku 8 kiiruskatset, millest 4 on korduvkatsed.

Ralli hooldusala ja võistluskeskus on sel aastal koroonaviiruse leviku tõkestamisega seotud piirangutest tulenevalt pealtvaatajatele suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles