Metsas eksinud mees kutsus abi alles viimases hädas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Piirivalvurid. Foto on illustratiivne.
Piirivalvurid. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Teisipäeva õhtul kella 18 paiku sai teate Setomaa vallas Koidula külas metsa eksinud ning hätta sattunud mehest.

Kuuekümnendates mees oli varahommikuses pimeduses Koidula piiripunkti lähistelt autoga metsa sõitnud, siis tundmatul kruusateel manööverdamise käigus oma sõidukiga põhja peale kinni jäänud ning seejärel sootuks ümbrustaju kaotanud.

Esmalt püüdis mees terve päeva vältel ise oma jõududega masinat teele saada ning võõrast metsast väljapääsu leida. Selle tarvis oli ta pidevalt telefonitsi ühenduses oma lähedastega, kuni mehe mobiiltelefoni aku kriitilise piirini tühjenes ning ta viimaks abi saamiseks häirekeskusesse helistas. Terve päeva metsas abi oodanud mehele ruttas appi mitu piirivalvepatrulli.

Kuigi abivajaval mehel oli telefoniakut alles vaid alla 10%, õnnestus piirivalvuritel mehe võimalik asukoht siiski enam-vähem selgeks teha ning otsingumeeskond suunduski raudtee lähistelt metsa. Tihnikut vaadati paralleelselt läbi nii maad mööda kui ka drooni abil, kuni viimase operaator meest masinaga raudtee lähistel märkas.

Otsingumeeskond andis tunde metsas veetnud ja kuumast räsitud mehele keha turgutamiseks vett, tema sõiduvahend tõmmati tagasi teele ning ta anti üle leidmispaika juhatatud lähedastele. Mees meedikute abi ei vajanud ning pere sõidutas ta turvaliselt tagasi koju.

Sellest õnneliku lõpuga loost on aga paar asja, mis igal metsas käijal kõrva taha tuleb panna:

* Alati olgu kaasas täislaetud akuga mobiiltelefon.

* Anna lähedastele teada, kuhu metsa sa lähed.

* Pane selga erksavärvilised riided ja võta kaasa väike vee- ning toiduvaru.

* Metsa eksides või õige teeotsa kadudes ei tasu pikalt abi kutsumisega oodata: mida varem 112 helistada, seda parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles