Serviti võitis üle aastate taas koduturniiri

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlva Cup 2020 võitja on Põlva Serviti.
Põlva Cup 2020 võitja on Põlva Serviti. Foto: Helin Potter

Traditsiooniline käsipalliturniir Põlva Cup 2020 toimus juba 12. korda 21.-23. augustini Põlvas Mesikäpa hallis.

Sel korral osales turniiril kaheksa klubi kolmest riigist: Eestist, Lätist ja Leedust.  Arvestades eriolukorraga kaasnenud muudatusi, mis kestavad käesoleva ajani, ei osalenud turniiril viimased neli aastat Põlva Cupi võitnud Peterburi HC Neva ega ka klubid Valgevenest ja Soomest. Põlva Cup 2020 võitjaks tuli Põlva Serviti, kes alistas finaalis leedukate VHC Sviesa tulemusega 29 : 26.

«On meeldiv jätta koju Põlva Cupi turniirivõit. Suured tänud kõigile võistkondadele, kes turniiril osalesid ja põnevaid mänge pakkusid. Meeskond oli tubli ja vääris võitu,» oli Serviti peatreener Kalmer Musting rahul.

Kolm päeva kestnud turniir pakkus huvitavaid ja põnevaid mänge. Näiteks teise koha saanud VHC Sviesaga kohti juba teist nädalavahetust järjest hooajaks ettevalmistaval turniiril. Nagu nädal tagasi Leedus Klaipeda Cupil, sai tasavägises ja põnevas mängus võidurõõmu maitsta taas Serviti.

Kui Serviti sai pingelises mängus oma alagrupis kaotuse Celtnieks Rigalt, siis tundus, et lootus pääseda finaali on ka selleks korraks kadunud. Mõnevõrra üllatuslikult aga kaotas Celtnieks Riga Viljandi HC-le, kes oma südika mängu ja võiduga aitas otseselt kaasa sellele, et Serviti sai üle aastate taas mängida finaalis.

«Turniirid enne hooaja algust on ülivajalikud, eriti kui võistluspaus oli lausa neli kuud.  Võrreldes eelmise nädalaga on paranenud meeste omavaheline koostöö, ka uus mees Andris Celminš sulandub iga mänguga järjest paremini meeskonda. Koostöö paranemist näitab kasvõi seegi, et publikule pakuti mitmeid iluväravaid. Hädas oleme ikka veel realiseerimisega ja tegeleda on vaja ka aktiivse kaitse arendamisega: ei saa jääda lootma ainult meie pikkadele kaitsemängijatele,» analüüsis peatreener kohtumist ja hetkeolukorda.

Turniirivõidu taganud mängus viskasid Põlva tiimi mehed väravaid järgmiselt: Ülljo Pihus 5, Henri Sillaste ja Andris Celminš 4, Alfred Timmo ja Henri Hiiend 3, Carl-Eric Uibo, Otto Karl Kont ja Tõnis Kase 2, Sander Sarapuu, Kristjan Muuga, Mathias Rebane ja Indrek Neeme ühe.

Põlva Cup 2020 võitjad on seega Carl-Eric Uibo, Ülljo Pihus, Henri Hiiend, Indrek Neeme, Arturs Meiksans, Andris Celmins, Eston Varusk, Otto Karl Kont, Jürgen Lepasson, Sander Sarapuu, Markel Veiko, Kristjan Muuga, Henri Sillaste, Tõnis Kase, Mathias Rebane ja Alfred Timmo. Võistkonna treenerid on Kalmer Musting ja Rein Suvi, füsioterapeut Ly Kamja.

Väga põnevas pronksimängus alistas Celtnieks Riga HC Kehra Horizon Pulp&Paperi tulemusega 33 : 32.

5.-6. koha mängus alistas Viljandi HC SK Latgolsi 27 : 15.

7.-8. koha mängus alistas SK Tapa/N.R. Energi HC AMber Vilniuse tulemusega 27 : 23.

Mesikäpa hallis saab Põlva Servitile kaasa elada juba 5. septembril, kui kohtutakse Balti liigas HC Kehra Horizon Pulp&Paperiga.

Põlva Cup 2020 lõppjärjestus:

1. Põlva Serviti (Eesti)

2. VHC Sviesa (Leedu)

3. Celtnieks Riga (Läti)

4. HC Kehra Horizon Pulp&Paper (Eesti)

5. Viljandi HC (Eesti)

6. SK Latgols (Läti)

7. SK Tapa/N.R. Energy (Eesti)

8. HC Amber Vilnius (Leedu).

Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles