Ööpäevaga lisandus 19 positiivset testi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Tartu Ülikooli Kliinikumi ühendlaboris analüüsitakse koroonateste.
 
Tartu Ülikooli Kliinikumi ühendlaboris analüüsitakse koroonateste.  Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1186 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 19 tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt lisandus ööpäevaga enim positiivseid koroonaviiruse teste Ida-Virumaale. Neid oli 13. Harjumaale lisandus kolm koroonaviirusesse nakatunut, Lääne-Virumaale ja Hiiumaale üks koroonaviiruse juht. Ühel juhul puudus positiivse testitulemuse andnul rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Üheksa Ida-Virumaa juhtumit on seotud Estonia kaevanduse koldega, viis ööpäeva jooksul lisandunud viirusekandjat on kaevanduse töötajad ja neli töötajate lähikontaktsed. Estonia kaevanduses on kokku nakatunud 18 töötajat, neist kaks esimest viibisid meelelahutusasutuses Jõhvi Kelder. Lisaks on haigestunud 13 kaevanduse töötajate pereliiget ja tuttavat. Kuna kaks esimest Jõhvi Keldris nakatunud töötajat lähevad arvestuslikult Jõhvi Keldri kolde arvestusse, on Estonia kaevanduse koldega seotud hetkel 28 koroonaviiruse juhtu.

Ida-Virumaa nii-öelda Jõhvi Keldri koldega on tänaseks seotud 9 baari külastajat, kellest 2 on Estonia kaevanduse töötajad. Koldega on kokku seotud 15 inimest, neist kuus on baaris viibinute pereliikmed ja tuttavad.

Lisaks tuvastati ööpäeva jooksul koroonaviirus Ojamaa kaevanduse kahel töötajal, kokku on Ojamaa kaevanduses haigestunud neli töötajat. Kaevanduses hakkas viirus levima töötajalt, kes sai viiruse oma pereliikmelt.

Ühe Ida-Virumaa haigusjuhu puhul oli nakkusallikaks reisil nakatunud tuttav, ühel juhul on nakatumise allikas selgitamisel. Lääne-Virumaa elanik sai viiruse lähikontaktist nakatunuga.

Hiiumaa haigestumiste asjaolud on täpsustamisel, Harjumaa ühe juhu puhul on tegemist haige lähikontaktsega.

25. augusti hommikuse seisuga vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 11 inimest, juhitaval hingamisel ei olnud ühtegi patsienti.

Eestis on kokku tehtud üle 142 000 esmase testi, nendest 2294 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Terviseameti koroonakaardi andmetel on Võrumaal registreeritud 91 nakatumisjuhtumit, Valgamaal 12 ja Põlvamaal 9.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles