Ööd muutuvad üha jahedamaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lähipäeviks jagub nii pilvi kui ka päikesepaistet.
Lähipäeviks jagub nii pilvi kui ka päikesepaistet. Foto: Elmo Riig

Kui päeviti võib Eestis temperatuur lähiajal nii mõnelgi päeval tõusta 20 soojakraadini, siis öösiti on temperatuur juba üsna jahe.

Kolmapäeval liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari. Päevast on suurem osa päikese ja pilverünkadega, millest vaid üksik lühiajaliselt rabina vihma võib anda. Samal ajal läheneb Põhjamerelt aktiivne madalrõhkkond ja selle idaserv laieneb Läänemerele. Pärastlõunal tõmbub taevas järk-järgult tihedamasse pilve, Saaremaale ja Liivi lahele jõuab vihm, mis õhtul ka mandrile laieneb. Tuul pöördub lõunasse ja kagusse. Õhutemperatuur on 17..20°C.

Neljapäeval suundub madalrõhkkond üle Läänemere ja selle põhjaserv katab Eesti vihmapilvedega. Päeval liigub keeris edasi üle Leedu ja Läti ning meie saartel ja Loode-Eestis saju võimalus juba väheneb. Tuul on sisealadel mõõdukas ja puhub öösel idakaarest, päevaks pöördub kõikjal kirdesse ja põhja, saartel ja põhjarannikul võib siis veidi tugevneda. Õhutemperatuur on öösel 8..9°C-st sisemaal 14..15°C-ni rannikul, päeval 16..20°C.

Reedel kaugeneb madalrõhkkond edasi Venemaale ja selle järel veidi kõrgema õhurõhu foonil on sajuhooge harvem ja hõredalt. Tuul puhub öösel põhjakaarest, päevaks vaibub ja on muutliku suunaga. Õhutemperatuur langeb öösel selgema taeva all sisemaal 6..7°C-ni, rannikul on kuni 16, päeval 17..20°C.

Öö vastu laupäeva on lauge kõrgrõhuharja mõjul vaikne, laialdaselt selge taevaga ja jahedas õhumassis langeb temperatuur sisemaal 5°C ümbrusse, maapinna lähedal veel madamale, rannikul on kuni 14°C.

Päeval läheneb Läänemere lõunavete poolt madalrõhkkond ja selle serv laieneb Balti riikide poole. Ennelõuna on mandril päikeseline ja sajuta ning vaikne. Saartel on pilvisem, õhtupoolikul jõuab tihedam vihmasadu, mis hilisõhtul mandri poole liigub. Kagu- ja idatuul päeva edenedes tugevneb. Õhutemperatuur on 17..21°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles