Galerii ⟩ Valga uues politseimajas peeti sarikapidu

Copy

Valga uuenev politseimaja saavutas hiljuti maksimaalse kõrguse ning sellega seoses peeti hoone õuel neljapäeval sarikapidu.

Seni ka uue maja asukohaks oleval Puiestee tänaval töötanud politseinikud kolisid aprillis aastaks Transpordi tänavale, kuniks uus maja valmis saab. Ehitis on plaanis valmis saada järgmiseks kevadeks.

Riigi Kinnisvara AS kinnisvaraarenduse direktor Mihkel Mäger meenutas, et algselt oli hoones kavas vaid tehnosüsteemide uuendamine. «Aga sai täisrekonstrueerimine. Parandame selliselt siin oluliselt töötajate töötingimusi. Usun, et lisame sellele hoonele veel 50 eluaastat.»

Lõuna prefektuuri juhtivuurija Tiit Melts aga ütles, et tema teada on maja juures eriti tähtsad vundament ja katus. «Kui need on tugevad, peab maja hästi vastu. Mul on hea meel, et ehitajad on vana maja vundamendi jätnud puutumata. Kuuldused on rääkinud, et selle vundamendi sisse pandi omal ajal terve hunnik relvi, mis olid kuskil üle jäänud. Ootame põnevusega, milline uus maja olema saab.»

1550-ruutmeetrise politseihoone ehituse maksumus on 3,4 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ümber ehitatakse terve hoone, sealjuures lammutatakse kaks kolmandikku senisest mahust ja asendatakse uuega. Tööde käigus uuendatakse ruumilahendus, parandatakse hoone kasutatavust, suurendatakse selle turvalisust ning energiatõhusust.

Valga politseihoone ehitustöid teeb Embach Ehitus, projekteeris Kuubik Projekt, arhitekt on Anu Kulbach ning sisearhitekt Ivo Rannaste.

Valga muuseumi kunagine teadur Mari Juzar on 2009. aastal öelnud, et maja ajalugu ulatub tema teada 1912. aastasse, kui tuletõrjemaja kõrvale ehitati kahekorruseline kivimaja algkoolile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles