Uus nädal pakub kuni 21 kraadi sooja

BNS
Copy
Kuldne sügis. Pilt on illustreeriv
Kuldne sügis. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Ilmateenistuse prognoosi järgi on järgmise nädala keskpaigaks oodata koguni 21 soojakraadi, siis läheb aga ilm järsult jahedamaks. 

Pühapäeva öösel liigub madalrõhkkond üle Soome Karjala poole ja selle lohk toob ööks Eesti kohale vihmapilved. Pärast keskööd lääne poolt alates pilved hõrenevad ja sadu saab läbi. Päeval on pilvi hõredamalt ja sajuhooge on vähe. Õhtul võib aga Edela-Eestisse uus sadu jõuda. Tuul on väga tugev, puhub edelast ja läänest puhanguti 18 m/s, rannikul üle 20 m/s. Öine miinimum jääb pilvise taeva all 10 kraadi ümbrusse, päevasooja tuleb 14-17 kraadi.

Esmaspäeva öösel liigub üle madalrõhulohk, milles võib tekkida uus osatsüklon, põhjustades tuule suuna ja kiiruse suurt muutust. Rannikul võib puhanguid kuni 23-24 m/s olla, aga vahetult Eesti lähedusest mööduva keerise korral ei ole tuul püsivalt tugev. Tihe vihmasadu liigub üle Eesti. Päevaks eemaldub osatsüklon juba Venemaale ja selle järel tõusva õhurõhu foonil saab suurem sadu läbi ja pilvi on hõredamalt. Kiirete õhurõhu muutuste tõttu on läänekaare tuul ikka tugev kuni pärastlõunani, siis nõrgeneb. Öösel on sooja 8-13, päeval 14-17 kraadi. 

Teisipäeval sirutub lõuna poolt Eesti suunas kõrgrõhkkonna serv, samal ajal püsib Venemaa põhjaaladel elujõuline madalrõhkkond. Kahe rõhkkonna piirimail on loodevoolus saabuvas õhumassis niiskust. Kohati võib ka hoog vihma tulla. Läänekaare tuul jääb päevaks rahulikuks. Öösel on sooja 10-15 kraadi, päevaks jõuab kohale soojem õhumass ja termomeetrinäidud tõusevad 16-20 kraadini.

Kolmapäeva öö on kõrgrõhkkonna servas sajuta ja vaikne. Õhutemperatuur langeb sisemaal 6-11 kraadini, rannikul on kuni 14 kraadi sooja. Päeval kõrgrõhkkond kaugeneb ja arenevaist pilvedest sajab mõnes kohas hoovihma. Õhtul võib sajuhooge laialdasemalt olla. Õhutemperatuur kerkib mahedas lõunakaare tuules 16-21 kraadini.

Neljapäeval liigub madalrõhkkond edasi Venemaale ja selle serva mööda liigub üle Eesti sajuhooge. Tuul pöördub loodesse ja põhja ning paisub väga tugevaks. Madalrõhkkonna järel tungib põhjast jõuliselt sisse külm õhumass. Öösel on sooja 6-11, päeval vaid 8-13 kraadi.

Reede tugevneb Skandinaavia kohal kõrgrõhkkond, Venemaal püsib madalrõhkkond ning nende piirimail jätkub Eestisse põhjakaarest külma sissetung. Hooti sajab ja sadu tuleb enamasti vihmana alla. Loodetuul püsib tugevana. Öösel on sooja 2-7 kraadi, maapinna lähedal võib temperatuur 0-ni langeda, päeval tuleb sooja 8-11 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles