Valka vallajuht: piirialal liikumine muutus laupäeval palju väiksemaks

BNS
Copy
Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armand Krauklis ütles, et oleks parem kui ka Läti, nii nagu Leedu ja Eesti, tõstaks reisimist lubavat nakkusnäitajat seniselt 16-lt nakatunult 100 000 elaniku kohta 25-le.
Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armand Krauklis ütles, et oleks parem kui ka Läti, nii nagu Leedu ja Eesti, tõstaks reisimist lubavat nakkusnäitajat seniselt 16-lt nakatunult 100 000 elaniku kohta 25-le. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tulenevalt asjaolust, et Läti otsustas kehtestada Eestist saabujate suhtes eneseisolatsiooni nõude ja inimesed olid selle üksikasjadest ebapiisavalt informeeritud, oli laupäeval Läti ja Eesti piirialal inimeste liikumine palju vähem intensiivne, ütles Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armand Krauklis BNS-ile.

Tema sõnul on Valka-Valga laupäeviti tavaliselt väga elav, kuid nüüd on ebaharilikult vaikne.

Linnapea ei usu, et see on tingitud inimeste hirmust nakatuda COVID-19-sse, sest nakkusi on Eesti lõunaosas vähe. Krauklise hinnangul on aktiivsuse vähenemise peamine põhjus hirm millegi vastu eksida ja trahvi saada.

"Inimesed ei mõistnud viimase hetkeni, mis on lubatud ja mis mitte," seletas Krauklis. Seda kinnitavad ka arvukad telefonikõned küsimustega, kas Valgasse on lubatud sõita ja kas pärast naastes tuleb läbi teha karantiin.

Valka meer avaldas tänu Läti valitsusele, et lõplik otsus linna suhtes oli positiivne ja võimaldab mitmeid erandeid. Krauklise sõnul oleks aga parem, kui ka Läti, nii nagu Leedu ja Eesti, tõstaks reisimist lubavat nakkusnäitajat seniselt 16-lt nakatunult 100 000 elaniku kohta 25-le.

Valga ja Valka elanikud ei pea järgima Lätis eneseisolatsiooni, kui nad liiguvad üle Eesti-Läti piiri lahkumata kaksiklinna omavalitsuste piiridest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles