Ööpäevaga lisandus 21 positiivset testi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Järjekord koroonatestimistelgi juures Tartu lauluväljaku alumises parklas
Järjekord koroonatestimistelgi juures Tartu lauluväljaku alumises parklas Foto: Sille Annuk

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1596 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 21 tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 14 inimesel. Tallinna lisandus seejuures 12 haigusjuhtu. Ida-Virumaale laekus neli positiivset testitulemust, Jõgevamaale üks, Läänemaale üks ja Lääne-Virumaale üks.

Harjumaale ööpäevaga lisandunud 14 haigusjuhust on ühel juhul tegemist Ungarist sisse toodud juhtumiga, kolmel juhul oli tegemist varasemate haigete lähikontaktsetega. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on hetkel veel täpsustamisel.

Perioodil 11.-12. september lisandunud haigusjuhtudest oli kahel juhul tegemist sisse toodud haigusega (Venemaa, Ukraina), seitsmel juhul oli tegu varasemate haigestunute lähikontaktsetega, ühel juhul oli nakatumine seotud lasteaiaga ning neljal juhul oli tegemist nakatumisega pere-ja töökontaktide kaudu.

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on kuus aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 16 inimest, 21. augusti Viimsepäeva katedraali klubiürituse koldega 10, Gourmet Coffee koldega 21 ning muusika koldega seitse. Töökohal haigestumise koldega on kokku seotud kaheksa haigusjuhtu. Tallinna lasteaia koldes on tänahommikuse seisuga nakatunuid kokku kaheksa, neist neli last ja neli täiskasvanut: kolm õpetajat/õpetajaabi ja üks lapsevanem.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel 1004 inimest, kellest 184 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandus neli uut positiivset juhtu ja Lääne-Virumaale üks. Kolmel juhul on tegemist varasemate haigestunute lähikontaktsetega, kahe juhtumi nakatumise asjaolud on veel väljaselgitamisel. Kokku on Ida regioonis kuus aktiivset kollet, millest suurim on 57 haigestunuga Estonia kaevanduse kolle. Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega on seotud 16, Ojamaa kaevanduse koldega üheksa ning Viru vangla koldega viis haigusjuhtu. Kohtla-Järve töökoha koldega on tänahommikuse seisuga seotud üheksa isikut: kuus töötajat ja kolm pereliiget. Sillamäe töökoha koldega on seotud 10 isikut: kuus töötajat ja neli pereliiget. Ida regionaalosakonna jälgimisel on 364 inimest, kellest on haigestunud 68.

Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga kuus kollet: perekondlik nakatumine (kuus inimest), Võru sünnipäev (18 inimest, kellest üks on Lääne regionaalosakonna jälgimisel), Itaalia reisi kolle (üheksa haigestunut, viis neist on Lääne regionaalosakonna jälgimisel), tudengite kolle (viis inimest) ja Orava kolle (6 inimest asukohaga Võrumaa ja Tartumaa). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 323 inimest, kellest 39 on haigestunud.

Läänemaale lisandunud haigusjuhu puhul toimus nakatumine pereüritusel. Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 44 inimest, kelles 10 on haigestunud.

Kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada. Sageli viibitakse ju tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Kindlasti võiksid ürituste osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

13. septembri hommikuse seisuga vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 14 inimest, juhitaval hingamisel oli üks patsient.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 22,80.

Eestis on kokku tehtud ligi 172 000 esmast testi, nendest 2676 ehk 1,56 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Võrumaal on terviseameti andmetel viirusega nakatunud 109 inimest, Valgamaal 12 ja Põlvamaal 9.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles