Korvpallirahvas läheb homme püüdma vabavisete Guinnessi rekordit

Copy
Korvivõrk
Korvivõrk Foto: Kuvatõmmis videost.

Laupäeval, 19. septembril toimub erinevatel välikorvpalliväljakutel üle kogu Eesti Guinnessi rekordiüritus. Korraldajate eesmärk on päeva jooksul tabada 100 000 vabaviset.

Sündmusest saavad osa võtta kõik inimesed. Endale sobiva viskekeskuse leiab www.vabavise.ee veebilehel asuvalt kaardilt.

Avatud on 71 ametlikku viskekohta kokku 105 korviga. Oma palli pole vaja kaasa võtta, kõikides keskustes on mänguvahendid olemas. Küll tasub jälgida, mis ajaperioodil viskekoht avatud on, sest kuigi üritus toimub ajavahemikus 10-18, aidatakse mitmes kohas rekordile kaasa lühema aja jooksul.

„Oled sa suur või väike, pikk või lühike, kõik on oodatud ajaloolisest ettevõtmisest osa saama. Ilmateenistus lubab laupäevaks kogu riigis ka päikesepaistelist ilma, seega tingimused eesmärgi täitmiseks peaksid olema suurepärased,“ lausus ürituse eestvedaja Oliver Läll.

Korvpalliliit paneb südamele, et inimesed järgiksid väljakutel 2+2 reeglit ning desinfitseeriksid enne viskamist käsi.  Korraldaja tagab kõikides keskustes kätepuhastusvahendi olemasolu.

Igas viskekohas fikseerib nii tabatud kui mööda läinud viskeid selleks määratud kohtunik. Samuti filmitakse kogu aktsioon üles. Korvpalliliit saadab kõikide väljakute videomaterjali Guinnessi rekordite raamatu peakontorisse, kus see 18 kuu jooksul üle vaadatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles