Rosma koolipere tegi kodukandi puhtamaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rosma kool koristas Maailmakoristuspäeva raames kodukanti.
Rosma kool koristas Maailmakoristuspäeva raames kodukanti. Foto: Rosma kooli Facebooki konto

Põlva külje all asuv Rosma kool osales Maailmakoristuspäeval, mille raames puhastati kodukanti.

«Möödunud nädal tegi maailma puhtamaks, ka Rosma kooli õpilaste abiga,» teatas koolipere oma Facebooki lehel. «Maailmakoristuspäev on tore algatus, et muuta oma kodukant puhtamaks ja seega ka kenamaks. Põlvas järve roostikus sahistasid ka väikese Rosma kooli õpilased, et anda tänuväärsesse üritusse oma panus.»

Initsiatiiv üritusega kaasa minna tuli 3. klassi Helene poolt. «Helene rääkis üsna kohe oma klassi nõusse, mis tähendas, et kampaanias osalemiseks vajalik hulk õpilasi oli juba peaaegu koos,» ütles eestvedaja Kristiina Hioväin. «Initsiatiiviga tuli seejärel kaasa ka kogu ülejäänud kool, õpetajad ja lapsevanemad.»

Kooli teatel läks ettevõtmine korda, koguti umbkaudu 300 liitrit prügi ja lisaks mitusada suitsukoni.

Kampaanias osalenud lapsed arvasid, et tegelikult võiks prügi korjamise asemel hoopis rohkem rõhku pöörata prügi tekitamisele ja seega tarbimise vähendamisele.

«Suitsukonid oleks olemata, kui me tervislikumalt elaks ja oma kombeid muudaks. Laste jaoks oli üritus kindlasti väga õpetlik,» teatas koolipere sotsiaalmeedias. «Suitsukonide korjamine on tugevaks argumendiks täiskasvanuks saades suitsetama mitte hakkamiseks ning samuti on paljud maailma koristuse päevadel osalenud tähelepanelikumad ja vastutustundlikumad tarbijad.»

Ettevõtmine läks korda: koguti palju prügi ning seeläbi sai kodukant kenamaks.

Rosma kooli Facebooki konto

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles