Valgamaal varastati 1600 kuuseistikut

Siim Saavik
, reporter
Copy
Antud Kuuseistikute kogust varastati kaheksa kotti ehk 1600 taime.
Antud Kuuseistikute kogust varastati kaheksa kotti ehk 1600 taime. Foto: Erakogu

Ööl vastu esmaspäeva pandi Tõrva vallas Ala külas toime kuuseistikute vargus. Kokku varastati 1600 kuuseistikut, mis olid pakitud kaheksasse kotti.

Istikud varastati perefirma talu tee pealt, eramaalt. Istikute kasvataja Sander Vijari sõnutsi märgati vargust esmaspäeva hommikul. «Need istikud olid müügiks üles võetud ja kliendile valmis pandud. Kui keegi üle 400 euro lihtsalt ära võtab, siis see ei ole tore,» kommenteeris ta.

Tema sõnul varastati öösel kaheksa kotti, igas oli 200 istikut. Ühe istiku hind on 0.28 eurot. Kokku tekitati varguse kahju 448 eurot. «See on hetkeline väärtus. Sinna läheb otsa see, et neid on neli aastat kasvatatud, väetatud, koolitatud. Nende müügiväärtus oli hetkel selline,» rääkis kasvataja.

Varastamise juhtumist anti teada ka politseile. Samuti kogub kadunud istikute kohta informatsiooni Sander Vijar, kes on varga või varasteni viiva informatsiooni eest välja pannud ka vaevatasu. Antud juhtumit on jagatud Facebookis, kus see on tekitanud palju vastukaja. «Eks nende istikute leidmine on keeruline. Aga äkki oskab vähemalt keegi teine, kes tegeleb istikute kasvatamisega, olla tänu sellele tähelepanelikum,» märkis Vijar.

Kui kellelegi soovitakse antud taimi müüa või omab nende kohta informatsiooni, siis tuleb sellest politseile teada anda. Samuti saab informatsiooni jagada istikute kasvatajale numbril 5083842.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles