Liina Kersna: kes tegi? Ise tegi! Ise tegi!

Liina Kersna
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Riigikogu liige Liina Kersna
Riigikogu liige Liina Kersna Foto: Gert Kelu

Mäletate seda vana eesti muinasjuttu, kus Kaval-Ants doktor Isena esinedes silmahädas vaevlevale Vanapaganale raviks sulatina silma valas? Ja kui ilmarahvas valu käes kisendavalt vanatoilt küsis, et kesse tegi, siis mida Vanapagan vastas? «Ise tegi!» See muinasjutt meenub ilmselt nii mõnelegi, kes pole tüdinenud valitsuse jätkuvalt grotesksetel tegemistel silma peal hoidmast.

Äsja võisime näiteks raadiost kuulda uudist valitsuse otsusest suunata kõik välismaalt Eestisse tulevad sportlased kahenädalasse karantiini. See tähendab, et ühtegi rahvusvahelist võistlust Eestis korraldada ei saa. Teadaolevalt mitte ükski teine riik maailmas ei ole taolist piirangut seni veel kehtestanud.

Mis seal ikka: kui kraanid kinni, siis kinni. Aga sellel uudisel oli ka teine, lausa anekdootlik pool. Ei olnud valitsuse otsusega rahul ka peaminister Jüri Ratas, kes kurtis ajakirjanikele, et «sportlased on jäänud hammasrataste vahele». Ega ka mitte kultuuriminister Tõnis Lukas, kes iseloomustas valitsuse otsust kui «huupi puusalt tulistamist, kus üks hulkuv kuul on juhuslikult tabanud sporti».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles