Lätis tuleb koroonaviiruse tõttu maski kandma hakata

BNS
Copy
Illustreeriv foto kaitsemaski kasutajast.
Illustreeriv foto kaitsemaski kasutajast. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Uue koroonaviiruse leviku hoogustumise tõttu kohustatakse Lätis inimesi kandma kaubanduses, kultuuri- ja usuasutustes, vaksalites ja muudes avalikes kohtades maske, näevad ette epidemioloogilise julgeoleku ja COVID-19 leviku piiramise reeglite muudatused.

Nõue laieneb ka postkontoritele, tanklatele ja muudele kaubanduskohtadele, vaksalitele, lennujaamadele, sadamatele ja kultuuriüritistele, maha arvata need, kus osalistel on kindlad istekohad.

Maske tuleb kanda muuseumides, näitusesaalides, raamatukogudes, sh ka sealsetel töötajatel, kui neid ei eralda külastajatest füüsiline tõke.

Seepärast seatakse eraüritustele 30 inimese piirang, samasugune kui sporditreeningutel, lastelaagrites ja mujal. Vabaõhu eraüritustel on osalejate piir 300.

COVID-19 levib ka meelelahutusasutustes, kus pruugitakse alkoholi ja puudub kontroll inimeste koondumise üle. Et suurem jagu neist paigust on kirjas toitlustusasutustena, piiratakse nende lahtiolekuaega keskööni ja ühte lauda lubatakse vaid neli inimest, kui nad ei kuulu ühte leibkonda.

Ajutiselt keelatakse kollektiivtreeningud siseruumides. Ajaarmastajate spordiüritusi võib korraldada vaid vabas õhus, kasutamata riietusruumi, siseruumes võib sportida vaid üksinda.

Piirangud ei laiene Läti täiskasvanute koondistele, olümpia- ja paraolümpiakoondisele ja kõrgliigameeskondadele.

17. oktoobrist 6. novembrini keelatakse spordiüritused. Keeld ei laiene rahvusvahelistele üritustele ning kõrgliiga meeskondadele.

Uued reeglid peaks jõustuma 14. oktoobrist, maskikandmisnõue ei laiene kuni 13-aastastele lastele

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles