Valminud on Valga valla arengukava 2021- 2035 eelnõu

LEPM
Copy
Valga vallavanem Ester Karuse kutsub kõiki vallaelanikke, ettevõtjaid ja allasutuste juhte olema aktiivsed ning tegema ettepanekuid.
Valga vallavanem Ester Karuse kutsub kõiki vallaelanikke, ettevõtjaid ja allasutuste juhte olema aktiivsed ning tegema ettepanekuid. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Valga valla arengukava projekt oli arutlusel Valga vallavalitsuse erakorralisel istungil 13. oktoobril ning vallavalitsus suunas selle avalikule väljapanekule. 

Valga valla uue arengukava koostamise aluseks on haldusreformi järgselt kokkulepitud visioon ja strateegilised eesmärgid.

Arengukava prioriteedid on jätkusuutlik vallaruumi kasutamine, elukeskkonna kõrge miljööväärtus ja elanike keskkonnateadlik käitumine; kvaliteetsed, kättesaadavad ja taskukohased avalikud teenused; avatud majandus, tasuvad töökohad ja atraktiivne ettevõtluskliima; tugev kogukondlik identiteet, väärtustatud pärandkultuur ja traditsioonid; tulemuslik ja demokraatlik valla juhtimine.

Valga valla visioon 2035 kohaselt on omavalitsus Lõuna-Eesti turismivärav, põiming atraktiivsest elukeskkonnast ja looduslähedasest eluviisist, nutikast Eesti-Läti piiriala koostööst, ettevõtlikkusest, hoolivusest ja eripalgeliste kultuuride sidususest – paik positiivseks eneseteostuseks elukaare igas punktis. 

Arendustegevuste puhul on olulised valdkondlik pädevus, avatus võimu teostamisel ja suhtluses vallakodanike ning huvigruppidega ning uenduslikkus ehk uute ideede ja lahenduste soosimine.

Vallavanem Ester Karuse kutsub vallavalitsuse nimel kõiki vallaelanikke, ettevõtjaid ja allasutuste juhte olema aktiivsed ning tegema ettepanekuid, et arengukava oleks rohkem kooskõlas soovitud eesmärkidega. „Lähtume arengukava prioriteetidest, milleks on väärt elukeskkond ja kogukondlike väärtuste hoidmine, kättesaadavad avalikud teenused ning ettevõtluse areng. Oodatud on ka ettepanekud valla juhtimise osas.“

Arvamusi ja ettepanekuid saab esitada 2. novembrini. Avaliku väljapaneku ajal on kõikidel huvilistel võimalus arengukava kohta oma arvamust avaldada ja täiendavaid ettepanekuid teha. Avalik väljapanek toimub 15. oktoobrist 1. novembrini 2020.  Arvamused ja ettepanekud palutakse saata hiljemalt 2. novembriks e-posti aadressil valga@valga.ee või käsi- või tavapostiga Valga vallavalitsuse kantseleisse (Puiestee 8, Valga 68203).

Vallavanem Ester Karuse kutsub vallavalitsuse nimel kõiki vallaelanikke, ettevõtjaid ja allasutuste juhte olema aktiivsed arengukavaga tutvuma ning tegema omapoolseid ettepanekuid, et arengukava oleks rohkem kooskõlas soovitud eesmärkidega. „Lähtume arengukava prioriteetidest, milleks on väärt elukeskkond ja kogukondlike väärtuste hoidmine, kättesaadavad avalikud teenused ning ettevõtluse areng. Oodatud on ka ettepanekud valla juhtimise osas.“

Avalikule väljapanekule järgneb arengukava projekti avalik arutelu Valga Raekoja 1. korruse saalis 3. novembril kell 15:00. „Arutelust on oodatud osa võtma kõik huvilised: asutuste-organisatsioonide esindajad, huvigruppide esindajad, ettevõtjad ja vallakodanikud. Ootame kõiki kohtuma, et saaksime silmast silma rääkida valla arengu olulistel teemadel,“ lisab Karuse.

Valga valla arengukava esitatakse vallavolikogule kinnitamiseks novembris 2020.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles