Algasid üleriigilised raamatukogupäevad

LEPM
Copy
Raamatukogudes on sagedased ka kohtumised kirjameestega (fotol tänab kaks luulekogu välja andnud Rainer Rahaseppa Põlva keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja Külli Ots).
Raamatukogudes on sagedased ka kohtumised kirjameestega (fotol tänab kaks luulekogu välja andnud Rainer Rahaseppa Põlva keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja Külli Ots). Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 20. oktoobril algasid üleriigilised raamatukogupäevad „Kohtume raamatukogus“.

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing on viimased kolmkümmend aastat kutsunud oktoobrilõpu päevadel sisse astuma oma raamatukogusse, et osa saada mõnest huvitavast üritusest ja laenutada kaasa raamat. 

Tänavuse digikultuuri aasta puhul toimuvad suurtes ja väikestes raamatukogudes üle Eesti kõrvuti raamatukogude e-kataloogide ja andmebaaside tutvustustega digikultuuritunnid, digiviktoriinid ja õpitoad, kus sihtrühmaks on sageli ka seeniorid. Tutvustatakse e-riigi võimalusi ja kampaaniat Ole IT-vaatlik! Lastele mõeldes toimub töötubasid ja ühiseid meisterdamisi, aga ka robootika päev koos Ozobotide võistlusega. 

Mitmel pool vestlevad nii noorte kui lapsevanematega veebikonstaablid, toimuvad ööraamatukogud, rohkem kui sajas raamatukogus kohtuvad lugejatega teadlased, kirjanikud, rännumehed, muusikud, tunnustatakse parimaid lugejaid. Raamatukoguhoidjad pööravad suurt tähelepanu käimasolevale Eesti rahvajutu aastale, kümnetes raamatukogudes on kavas lugude rääkimisi ja temaatilisi meisterdamistunde.

Poolesajas raamatukogus on laenutusleti taha kutsutud kohaliku elu edendajad, omavalitsuste esindajad, apteekrid, õpetajad, kooli- ja teatrijuhid, et tutvustada raamatukogutöö köögipoolt ning luua võimalus suhelda lugejaga, nii nagu raamatukoguhoidjad seda igapäevaselt teevad.  

Raamatukogupäevade tähtsündmuseks on 22. oktoobril virtuaalselt teoks saav 11. Balti riikide raamatukoguhoidjate kongress. Kongress on pika traditsiooniga raamatukoguhoidjate piirideülene koostöövorm, mis seekord vaatleb raamatukogude mõju ühiskonnas.

Raamatukogupäevadele pannakse punkt 30. oktoobril Mustla rahvamajas, kuhu kogunevad maaraamatukoguhoidjad ning tähistatakse ka pidulikult Tarvastu raamatukogu 160. aastapäeva. 

Raamatukogupäevad toimuvad 20.–30. oktoobrini üle Eesti, rohkem infot Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu kodulehel: http://eru.lib.ee/index.php/sundmused/raamatukogupaevad/2020 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles