Raju narkosügis Võrumaal ehk ühe diilervõrgu tõus ja langus (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Narkoäri Võrumaal, foto on illustratiivne.
Narkoäri Võrumaal, foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Hämarduva 29. jaanuari pärastlõunal peatub kolmekümnendates aastates mees Valga viiekorruselise maja vihmaveetoru juures, poetab sinna kilekotti mässitud pakikese ja läheb tagasi autosse. Samal ajal hakkab liikuma vaateulatuses seisnud Volkswagen Passat, autost väljub noor naine, võtab torust paki ja sõidab sellega Võru suunas minema. Mõni tund hiljem on politsei nad mõlemad kinni pidanud ning pool aastat õilmitsenud Lõuna-Eesti haardega narkovõrgustik laguneb.

Pakis, mille Võrumaal elav 26-aastane Kati* Valga kortermaja vihmaveetorust saab, on 100 grammi amfetamiini sisaldavat pulbrit. Selle eest tuleb tal Romkale, nagu ta varustajat, kes esimesena veetoru juures käis, nimetab, tasuda 1200 eurot. Paki sisu pole Katil mõeldud endale, vaid see on plaanis edasi müüa Viljandis elavale 24-aastasele juhutöödest elatuvale Jaanusele.

Pulbri, mis on mõõdetud sinise servaga soonkinnitusega plastikkotikesse, mähitud seejärel köögipaberisse ning pakendatud Maxima kirjaga kilekotti, pistab Kati põue ja sõidab Valgast minema. Sel hetkel ei tea ta veel, et kogu toimingut jälgisid eemalt ka politseinikud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles