Otepää valla kolm haridusasutust on koroonajuhtumi tõttu distantsõppel

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Otepää gümnaasium läks kaheks nädalaks distantsõppele.
Otepää gümnaasium läks kaheks nädalaks distantsõppele. Foto: Arvo Meeks

Seoses Otepää gümnaasiumiga seotud isiku koroonatesti positiivseks osutumisega on Otepää gümnaasium Otepää vallavalitsuse otsusega 28. oktoobrist 10. novembrini distantsõppel. Otepää Lasteaia Pähklikese maja, kus käis nakatunu lähedane, on samuti 28. oktoobrist 10. novembrini suletud.

Lisaks otsustati tänasel Otepää vallavalitsuse istungil viia distantsõppele 10. novembrini ka Otepää muusikakool, kuna kool asub Otepää gümnaasiumi territooriumil ja seal võisid käia nakatunuga kontaktsed inimesed. Distantsõpe koolides annab võimaluse ennetada viiruse levimist. Suletud on ka Otepää spordihoone ja gümnaasiumi õpilaskodu. Valla ülejäänud haridusasutused jätkavad õppetööd tavapärasel viisil.

Lisaks otsustas vallavalitsus ajutiselt peatada Otepää noortekeskuse tegevuse 10. novembrini. Distantsõppel olemise ajaks viiakse Otepää linnaraamatukogu kontaktlaenutusele. Edasi lükatakse ka 1.novembril toimuma pidanud Otepää valla lastele sünnikirjade kätteandmine ja 31. oktoobril toimuma pidanud Otepää valla mängud.

Ülejäänud kultuurisündmuste toimumise osas teeb jooksvalt otsused Otepää Kultuurikeskuste juhtkond.

Eile, 27.oktoobril, kogunes Otepää valla kriisikomisjon, kus antud olukorda arutati ja tehti ettepanekud vallavalitsusele.

Otepää valla kriisikomisjon ja vallavalitsus panevad südamele, et vallakodanikud tuletaksid meelde käitumisjuhiseid seoses suurenenud koroonaohuga. Samas palutakse olla rahulikud ja mitte tekitada asjatult paanikat.

Soovitatav on kanda avalikes kohtades maski, pesta tihti käsi, kasutada käte desifitseerimisvahendit. Ükskõik milliste haigusnähtudega ei ole soovitav ei tööle ega kooli minna. Mistahes koroonale viitavate sümptomite ilmnemisel tuleb võtta ühendust perearstiga. Kui aevastad või köhid, kata oma suu ja nina ühekordse salvrätiga. Viska see koheselt prügikasti ja puhasta seejärel käed. Tuleks hoida ka sotsiaalset distantsi.

Lasteaed võidakse varem avada

Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova selgitas neljapäeval, et kuna nakatunu teised lähikontaktsed õpivad eri õppeastmetes, tehtigi kooskõlastatult terviseametiga otsus saata terve kool distantsõppele.

«Nakatunu lähikontaktne käis lasteaia Pähklikese majas ja juhtus nii, et lapsed viibisid kõik koos. Sealt ka otsus saata kogu maja distantsõppele,» lisas ta.

Noorte huvitegevus, mida korraldab vald, on praegu Otepääl peatatud. Mis puudutab spordiklubisid, siis trenne peatada saab terviseamet. «Terviseameti soovitus on olnud, et sel nädalal jätta treeningud ära ja kui järgmisel nädalal olukord ei halvene, võib treeninguid jätkata õues,» ütles Monika Otrokova.

«Igasugust uut infot analüüsitakse ja vastavalt vajadusele tehakse uued otsused. Reedel toimub vallavalitsuse istung ja tuginedes terviseameti infole, tehakse eeldatavasti otsus avada Pähklikese maja esmaspäevast,» rääkis vallavalitsuse kõneisik täna. Ta lisas, et praegu jätkub töö vallamajas tavapäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles