Video ja fotod ⟩ Näitus Valga keskväljakul hävines noorte käte läbi

Tiit Loim
, reporter
Copy

Valgas avati laupäeval väikelinnade keskväljakuid tutvustav näitus. See sai paraku avatud olla vaid veidi rohkem kui päev, kuna pühapäeval rebis noortekamp suure osa plakateid katki.

Veneetsia arhitektuuribiennali Valga eelnäitus «Plats! Väärikas kahanemine. Kaheksa linna» pidi avatuks jääma kaheks nädalaks. Selle tarbeks paigaldati Valga keskväljakul asuva hoone seinale keskväljakuid tutvustavad infotahvlid. Pühapäeva õhtul aga lõhkus näituse noortekamp. Lõhutud näitusest sotsiaalmeediasse video postitanud valgalane Heiki Veider kirjeldas, et sattus pahateole peale veidi pärast kella 20. Tema kirjelduse järgi olid lõhkujateks teismelised eestlastest tüdrukud. «Nad olid plakatid sõna otseses mõttes pudiks murdnud. See ikka võttis aega. Mingi osa oli pillutud mulle aeda. Ilmselt on veel kuuri katusel ka tükke.»

Veideri sõnul on see intsident üks paljudest lõppematus murede jadas, kuna keskväljak on varem näiteks sodijatega kimpus olnud. Keskväljakul hooneid omav Margus Malleus väljendas samuti pahameelt. «Ma enam ei jõua nendega kamandada. Jätan autod ööseks siia, jätan tuled põlema. Olen teinud neile pitsa välja. Kurjast heani kogu spekter.»

Copy
Tagasi üles