Lisandus pea paarsada koroonapositiivset

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Koroonaviiruse proovid. Foto on illustratiivne.
Koroonaviiruse proovid. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeva hommikust täna hommikuni analüüsiti Eestis 2119 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 192 (9,1%) tulemus osutus positiivseks.

Enim laekus uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 90 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 69 ja Pärnumaale seitse uut nakatunut. Hiiumaale lisandus viis, Tartumaale neli ja Järvamaale neli positiivset testitulemust. Läänemaale ja Saaremaale lisandus kaks ning Jõgevamaale, Lääne-Virumaale, Põlvamaale, Raplamaale, Viljandimaale ja Võrumaale üks positiivne tulemus.

Võrumaal on nüüd registreeritud 174 koroonaviirusega nakatumist, Valgamaal 27 ja Põlvamaal 25.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 129,0 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest 6,5%.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, milleks on 33 inimesega Kanepi Kodu kodu kolle. Ka Võrumaale lisandunud juhtum on seotud hooldekodu koldega.

Põlvamaa nakatumisjuhtumi asjaolud on täpsustamisel. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on ligi 800 inimest, kellest 142 on haigestunud.

8. novembri hommiku seisuga viibib haiglas 55 COVID-19 patsienti, kellest neli oli juhitaval hingamisel. Koroonaviirusega nakatumise taagjärjel suri kaks inimest: Lääne-Tallinna keskhaiglas 87-aastane naine ja Ida-Viru keskhaiglas 75-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 75 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Eestis on kokku tehtud ligi 279 000 esmast testi, nendest 6125 on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Eestis on püsiv viiruse riigisisene levik. Kasvab ka nende juhtude osakaal, kus nakkuse allikas pole teada. Eelkõige teeb murelikuks koroonaviiruse levik Harjumaal ja Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles