Politsei read täienesid hurmuriga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Lõuna prefektuuri meeskonnaga liitus uus liige, kes hakkab tulevikus piiri valvama.
Lõuna prefektuuri meeskonnaga liitus uus liige, kes hakkab tulevikus piiri valvama. Foto: Lõuna prefektuur

Lõuna prefektuuri meeskonnaga liitus uus neljajalgne liige, keda korravalvurid ise tõeliseks hurmuriks peavad. Tulevikus hakkab kutsu valvama Eesti ja Venemaa vahelist kontrolljoont.

Piirivalvur Ago sõnul sai talle koerabeebile otsa vaadates kohe selgeks, et uue paarilise nimeks saab Üks. «Kutsikal on üks kõrv kikkis, teine lontis,» tõdes Ago, kelle sõnul peab koeral olema terav ja tugev nimi. Piirivalvur rääkis, et nende esimene ühine nädal möödus peaasjalikult mängides ja üksteist tundma õppides. Ago kodus on veel kaks koera, neist üks endine teenistuskoer.

«Politsei- ja piirivalveameti (PPA) meeskonda kuulub 84 teenistuskoera, kelle seas on 44 saksa lambakoera, 33 belgia lambakoera, neli inglise springerspanjelit, siledakarvaline retriiver, labradori retriiver ja vene jahispanjel,» rääkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk. Enamiku PPA teenistuskoertest moodustavad patrull- ja jäljekoerad, lisaks on välja õpetatud narko-, relva-, lõhkeaine ja rahasuunitlusega teenistuskoeri.

Koertest 28 on Lõuna prefektuuri hingekirjas ning enamik neist on patrull- ja jäljekoerad, sekka ka mõni narkokoer.

«Kuigi osa teenistuskoertest paikneb pidevalt piiril, kaasatakse neidki ühes koerajuhtidega sinna, kus parasjagu tööd vaja teha. Niisiis võivad koerad, kes valvavad piiri, vajadusel sattuda ka sisemaale inimeste otsingutele või teistesse politseioperatsioonidesse appi,» lisas Keisk. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles