Fotod ⟩ Paluperas põles suur palkhoone

LEPM
Copy

23. novembril kella 19.33 ajal süttis Elva vallas Palupera külas (küla kuulus enne haldusreformi Valgamaa koosseisu) suure palkidest kõrvalhoone (8x17m) otsakelp, kust tuli levis katuse alla.

Päästjate saabudes ulatus leek katuse alt välja. Päästjad piirasid tule leviku hoonesse, kuid umbes pool katusest hävis põlengus. Esialgsetel andmetel võis põleng süttida rikkest hoonesse sisenevates elektrijuhtmetes.

Samal päeval juhtus teisigi ohtlikke intsidente.

23. novembril kella 10.45 ajal süttis Otepääl Tehase tänaval asuva vineeritehase kuivatusahjus puit. Töötajad moodustasid sisevesikutest voolikuliinid ja kustutasid põlengu enne päästjaid. Päästetöö juht Otepää komando meeskonnavanem oli rõõmus töötajate hea väljaõppe üle ja kiitis nende kiiret tegutsemist.

Kell 11.38 teatati, et Valgas Allika tänaval on 87aastane naine kodus kukkunud ja ei suuda ust avada. Naise avastas ukse taha läinud tütar, kes ei olnud ema pikemat aega telefoniga kätte saanud ja tuli asja uurima. Päästjad sisenesid kolmanda korruse aknast redeliga ja avasid ukse seest poolt. Kukkunud naisega jäid tegelema kiirabitöötajad.

Päästjad saavad sagedasti väljakutseid, kus vanem inimene on kodus kukkunud ja ei suuda enam püsti saada. Mõni kord käijakse ukse avamisel abiks kiirabil, kellel on vaja kukkunud abivajaja juurde pääseda. Liikumisraskustega inimesed peaksid telefoni alati käepärast hoidma, et kukkudes abi kutsuda. Võimalusel on kasulik telefon kodus liikudes kaela riputada. Samuti tuleks kodukeskkonda lähedaste abil kukkumiste suhtes turvalisemaks muuta. Selleks saab abi ja nõu küsida sotsiaaltöötajatelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles