Lõuna-Eestis lisandus igasse kolme maakonda koroonajuhtumeid

LEPM
Copy
Koroonaviiruse tuvastamine. Testid. Pilt on illustratiivne.
Koroonaviiruse tuvastamine. Testid. Pilt on illustratiivne. Foto: Cecilia Fabiano/AP/Scanpix Baltics

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4090 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 204 ehk viis protsenti testide koguarvust ning suri kaks haigestunut. Valga- ja Põlvamaale lisandus kaks ning Võrumaale üks koroonajuhtum.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 126 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 31 uut ning Tartumaale lisandus 15 uut positiivset testi tulemust. Pärnu- ja Viljandimaale lisandus viis uut nakatunut ning Läänemaale neli. Jõgeva-, Rapla-, Valga- ja Põlvamaale lisandus juurde kaks uut viirusekandjat. Järva-, Võru-, Saare- ja Hiiumaale lisandus üks uus viirusekandja. Kuue positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Valgamaale lisandunud nakatunute nakkusallikad on täpsustamisel. Viljandimaale lisandunud kolm nakatunut said viiruse pereliikmelt, kahe nakatunu nakkusallikas on täpsustamisel. Lisaks kaks Tartu-, üks Võru- ja üks Põlvamaale lisandunud nakatunu on seotud hooldekodu koldega. Jõgevamaale lisandunud üks nakatunu sai nakkuse õppeasutusest ja Põlvamaale lisandunud üks nakatunu sai nakkuse töökohalt.

Võrumaal on nüüdseks positiivse proovi andnud 193, Valgamaal 63 ja Põlvamaal 52 inimest.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 284,13 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 5,2%.

Ööpäeva jooksul Harju-, Järva- ja Raplamaale laekunud juhtumite asjaolud on kõik veel selgitamisel.

21.-23. novembri põhja regionaalosakonna koroonaviiruse nakkusjuhtudest 103 juhul oli nakatumise põhjuseks kontakt nakatunud pereliikmega, 57 juhul sai inimene viiruse tuttavalt. 21 juhul nakatus inimene töökohal. Välismaalt toodi viirus sisse kaheksal juhul: Venemaa Föderatsioonist, Saksamaalt, Rumeeniast, Rootsist ja kahel juhul Soomest ning kahel juhul Poolast. 94 juhtumi nakkusallikas jäi selgusetuks, 206 juhtumi asjaolud on selgitamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 14 500 inimese, kellest 2021 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 28 kollet. Kooli koldeid on kokku neli, lasteaia koldeid on üks, töökoha koldeid on kokku kaheksa, ürituste koldeid on kokku kaks ja tutvusringkonna koldeid on kokku üheksa. Lisanduvad veel kaks hooldekeskuse kollet, haiglakolle ning Tallinna vangla kolle.

Ida-Virumaa uutest nakkusjuhtudest kaheksal juhul sai inimene viiruse tervishoiuasutuses ning seitsmel juhul pereliikmelt. Kuuel juhul nakatus inimene töökohas, kahel juhul tuttavate kaudu ja ühel juhul hoolekandeasutuses. Ühel juhul nakatuti Venemaalt tulnud tuttavaga suheldes. Üks juhtum toodi Poolast sisse.

Ülejäänud ida regionaalosakonna juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Ida regiooni tööpiirkonnas on 18 aktiivset kollet. Kokku on koolikoldeid neli: Sillamäel kaks, Kohtla-Järvel üks ja Jõhvis üks. Kaks lasteaia kollet: üks Narvas ja teine Kohtla-Järvel. Töökohakoldeid on kokku viis: üks Narvas, üks Narva-Jõesuus, üks Sillamäel, üks Jõhvis ja üks Tapal. Kohtla-Järve tervishoiuasutuses on 65 inimesega kolle, Narva tervishoiuasutuse koldes on 10 inimesega kolle. Viru Vangla koldes on 250 inimest, Narva jäähoki koldes on 75 inimest. Narva ühes asutuse koldes on viis inimest ja teises asutuse koldes on seitse inimest. Sillamäe huvitegevuse koldes on viis inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on ligi 5600 inimest, kellest nakatunud on 875.

Tartumaale lisandunud neli nakatunut said viiruse pereliikmelt, kahel juhul nakatus inimene töökohal ning üks nakatunu sai viiruse õppeasutusest. Ülejäänud Tartumaale lisandunud juhtumite asjaolud on täpsustamisel. Jõgevamaale lisandunud kaks nakatunut said viiruse töökohalt, ühe nakatunu nakkusallikas on teadmata.

23. novembril Tartumaale lisandunud kuus nakatunut said viiruse õppeasutusest, kuus nakatunut nakatusid perekonnasiseselt ning viis haiget on teadmata nakkusallikaga. Neli nakatunut said viiruse tuttavalt ja kaks töökohalt.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 4200 inimese, kellest 432 on haigestunud (haigestunute number sisaldab ka põhja regionaalosakonna jälgitavaid). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on kuus aktiivset kollet, kolletest suurim on 42 inimesega hooldekodu kolle. Töökohakoldes on 12 inimest, hobikoldes on 19 inimest, esimeses õppeasutuse koldes üheksa inimest, teises õppeasutuse koldes on samuti üheksa inimest. Meelelahutusettevõtte koldes on 14 nakatunut.

Pärnumaale lisandunud üks nakatunu sai viiruse pereliikmelt, üks nakatus töökohal ja üks nakatus tutvusringkonnas. Kahel Pärnumaale lisandunud nakatunul on nakkusallikad teadmata. Saaremaale lisandunud nakatunu sai viiruse tutvusringkonnast. Läänemaale lisandunud nakatunu nakatus töökohas. Üks Hiiumaa ja kolm Läänemaa juhtumit on välja selgitamisel.

Lääne regionaalosakonna jälgimisel on ligi 1200 inimest, kellest 168 on haigestunud. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on üks 11 nakatunuga Pärnumaa kooli kolle, teine koolikolle on viie nakatunuga ning hooldekodu kolle, kus on 16 nakatunut. Läänemaal on jälgimisel ettevõtte kolle, kus on kuus nakatunut.

Haiglas viibib 147 koroonaviirusesse nakatunut

24. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 147 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on kaheksa patsienti. Koju saadeti 18 inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati möödunud ööpäeva jooksul kokku 14.

Ööpäeva jooksul suri kaks koroonaviirusesse nakatunud inimest: 85-aastane naine ja 79-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 94 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 691 COVID-19 haigusjuhtumit 674 inimesega.

24. novembri seisuga on tervenenud 6014 inimest. Neist 4574 inimese (76,1%) haigusjuhtum on lõpetatud, 1440 inimese (23,9%) puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võimekuse tekkimisest 2020. aasta kevadest tehtud ligi 447 300 viiruse SARS-CoV2 määramise testi. Esmaseid positiivseid teste on kokku olnud 10 159 (2,3% testide koguarvust). Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles