Lõuna-Eestisse lisandus ööpäevaga 20 nakatunut

Copy
Koroonatestimine Synlabis. Koroonaviiruse proovid.
Koroonatestimine Synlabis. Koroonaviiruse proovid. Foto: Mihkel Maripuu

Võrumaale lisandus ööpäevaga kaheksa, Põlvamaale seitse ja Valgamaale viis positiivset koroonatesti.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5278 koroonatesti, millest andis positiivse tulemuse 355 ehk 6,7 protsenti testide koguarvust.

Võrumaale lisandus kaheksa ning Põlvamaale seitse uut nakatunut, Valgamaale viis.

Ööpäeva jooksul lõuna regiooni lisandunud uutest nakkusjuhtudest 15 juhul on olemas seos teadaolevate nakkusjuhtudega, ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel. Võrumaale lisandunud ühel juhul nakatuti pereringis, üks juhtum on teadmata nakkusallikaga. Põlvamaale lisandunud kolmel juhul nakatuti perekonnas, üks nakatunu sai viiruse töökohalt ning ühe nakkusallikas on teadmata. Valgamaale lisandunud kolme nakatunu nakkusallikad on teadmata.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 5300 inimese, kellest 610 on nakatunud (haigestunute number sisaldab ka põhja regionaalosakonna jälgitavaid). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on 13 aktiivset kollet, kolletest suurim on 59 inimesega hooldekodu kolle. Töökohakoldeid on kolm, hobikoldeid on kaks ning õppeasutuse koldeid on kuus. Üks kolle on seotud meelelahutusasutusega.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 175 inimesel. Harjumaa uutest juhtumitest 132 tuli Tallinna. Ida-Virumaale lisandus 109 ning Tartumaale 22 uut positiivset testitulemust.

Pärnu- ja Viljandimaale lisandus kuus uut nakatunut ning Jõgevamaale viis. Järva- ja Lääne-Virumaale lisandus kaks uut nakatunut ning Rapla- ja Läänemaale lisandus üks uus nakatunu.

Kuue positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 332,29 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 6 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles