Võrulased trotsivad keerukat aega Talvefestivaliga

Copy
Igal Võru talvefestivalil on lapsed saanud koos vanematega meisterdada.
Igal Võru talvefestivalil on lapsed saanud koos vanematega meisterdada. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Võru kesklinna täidab terve homse päeva festivalimelu, mis tipneb ühistantsimise ja müstilise tulesõuga. 

Kell 10 alustavad jõululaadal kauplemist käsitöömeistrid omavalmistatud tekstiili ja tarbeesemetega, taluköögid pakuvad maitsvat kraami. Suures meisterdamise telgis saavad kingiabi isetegijad. Võru Kunstikooli õpetajad, Võrumaa kutsehariduskeskus, Võru kunsti-ja käsitöömeistrid õpetavad valmistama küünlahoidjaid, jõuluehteid, valgusingleid, helkureid, puidust jõulukaunistusi. Töötoad on kella 10–15 kõigile tasuta.

Tutvuda on võimalik Vastseliina piiskopilinnuse tegemistega, sh proovida keskaegse õpipoisi ametit.

Tuleeidelt saab kaasa vanarahvatarkusi nii eesti kui ka võru keeles. Sarve talu miniloomaaias on võimalik paitada ja porgandit jagada alpakadele, kääbuslammastele ja kitsedele. Keskväljaku laval  aga toimuvad kontserdid ja tantsutoad.

Kuuldused festivalist on kella 11ks kohale meelitanud viis jõuluvana, kes armastavad laulda ja koos lastega lustida.

Keskpäevast algavad MTÜ Võru Folkloorifestival eestvedamisel tantsude õpipooltunnid, kus kõik soovijad saavad tutvust teha ühistantsimise tantsudega. Kell 14 laulab talvelaule Ester Tamm.

Neljas ühistantsimine algab kell 16. "Mida rohkem meid on, seda toredam, rõõmsam, värvilisem õues tantsimise laupäev saab," kutsuvad üles korraldajad.

Talvefestivali lõpetamisel saab näha OÜ Artistic Flow müstilist tulesõud, kus kohtuvad tuli, rütmid, tants ja valgus.

Ühtlasi teeb Lastefestival koos linnavalitsusega ülekutse kõikidele Võru linna inimestele kaunistada oma koduõuesid, hooneid, vaateaknaid ning looma ühiselt lastesõbralikus linnas jõulurõõmu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles