Põlvamaal nakatuti peamiselt hooldekodus, Valgamaal pereringis

BNS
Copy
Põlvamaal on enim jälgitavaid Erastvere külas asuvas Kanepi Kodus.
Põlvamaal on enim jälgitavaid Erastvere külas asuvas Kanepi Kodus. Foto: Maarius Suviste/Lõuna-Eesti Postimees

Terves Eestis on Terviseameti jälgimisel 4.-5. detsembri seisuga ligi 29 000 inimest, Lõuna-Eestis on jälgitavaid üle 5300. 

Lõuna regionaalosakonna jälgitavatest 824 on nakatunud. Aktiivseid koldeid on jälgimisel  22, millest enim on õppeasutuse ja töökoha koldeid.

4.-5. detsembril Tartumaale lisandunud 17 juhul nakatuti perekonnas, seitsme nakatunu nakkusallikat ei tuvastatud, kolm nakatunut on seotud hooldekodu koldega, kaks haiget on seotud õppeasutuse sisese levikuga, kaks haiget sai nakkuse töökohast ning ühel juhul oli muu seos.

Põlvamaale lisandunud 13 juhul nakatuti hooldekodus, neljal juhul oli nakatumine perekondliku seosega, kolmel juhul nakkusallikat ei tuvastatud, ühel juhul saadi viirus töökohast ning ühel juhul õppeasutusest.

Võrumaale lisandunud juhtumite puhul kahel juhul nakkusallikat ei tuvastatud ning ühel juhul saadi nakkus töökohast. Valgamaale lisandunud juhtumite puhul nakatuti kolmel juhul perekontaktide kaudu, kahel juhul töökohas ning ühel juhul õppeasutuses.

Viljandimaale lisandunud juhtumite puhul anti viirus kahel juhul edasi õppeasutuses, kahel juhul nakkusallikat ei tuvastatud, ühel juhul saadi nakkus töökohal ja ühel juhul anti viirus edasi perekonna siseselt. Jõgevamaale laekunud  juhtumite puhul oli kuuel juhul tegemist nakatumisega hooldekodus, kahel juhul toodi haigus sisse välisriigist ja ühel juhul nakkusallikat ei tuvastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles