Põlva Serviti edenes Euroopa karikasarjas 16 parema hulka

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlva Serviti valges mänguvormis.
Põlva Serviti valges mänguvormis. Foto: Helin Potter

Käsipalli eurosarja EHF European Cupi kolmandas eelringis jäi Põlva Serviti kordusmängus küll Praha HC Duklale alla 17:22 (8:13), kuid edenes kahe mängu kokkuvõttes 16 parema sekka.

Servitil oli laupäevasest avamängust ees suisa 19-väravaline edu, kuid Dukla alustas pühapäeval isukalt ning seisul 5:5 spurditi põlvalastel eest. Suurepärast tõrjetööd tegi Tomaš Petržala ning hästi viskasid nii Matej Klima kui ka Jakub Zelenka. Poolajavile eel viis Klima kuues täpne vise tšehhid juba 13:8 juhtima.

Ei alanud paremini teinegi pooltund – Servitil võttis skooriavamine aega kaheksa ja pool minutit. Petržala tõrjus kõik, mis värava suunas teele saadeti, kaasa arvatud Mathias Rebase karistusviske ja Dukla sai 16:8 ette. Pärast Anatoli Tšezlovi tabamust blokeeriti kaitses mitu vastaste viset ning väravaidki hakkas tulema.

Vahe püsis viie ja seitsme värava vahel ning lõpuvile kõlades sai Dukla küll 22:17 võidu, ent kahe mängu kokkuvõttes edenes järgmisse ringi Serviti koondtulemusega 54:40. Tšezlov viskas põlvalaste parimana lõpuks neli väravat, viie mehe arvele jäi kaks tabamust. Avapoolajal palju pahandust teinud Klima oli kohtumise resultatiivseim seitsme väravaga.

«Kaks erinevat päeva, eriti just rünnakul. Kaitse toimis ja Eston Varusk oli samuti hea, aga rünnakul ei õnnestunud peaaegu midagi. Eile sai Alfred Timmo vigastada ja nii oli üks tähtis käik ka puudu. Õnneks oli edu piisav ning kõige tähtsama ehk edasipääsu 16 hulka saavutasime,» kommenteeris Serviti peatreener Kalmer Musting.

Kõik 16 parema sekka pääsenud klubid selguvad järgmisel nädalavahetusel, aga lisaks Servitile on koha kaheksandikfinaalis juba kindlustanud viis meeskonda – Peterburi HC Neva Venemaalt, Ferlachi SC Kelag Austriast, Zubri HC Robe Tšehhimaalt, Donetski HC Donbas Ukrainast ja Ystads IF Rootsist.

Tugevuselt kolmandas eurosarjas jätkuvad mängud veebruaris. Viimati jõudis Serviti eurosarjas nii kaugele kuus aastat tagasi. Hooajal 2014/2015 alistati tänase sarja eelkäija Challenge Cupi kaheksandikfinaalis Ukraina tippklubi Zaporožje ZTR kodus 24:21, kuid jäädi siis võõrsil 23:28 alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles