Mälestuste konkursi võit tuli Otepääle

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Otepää gümnaasium läks kaheks nädalaks distantsõppele. 
Otepää gümnaasium läks kaheks nädalaks distantsõppele. Foto: Maarius Suviste

Rahvakultuuri keskus kutsus kõiki oma vanavanemate lapsepõlvemälestusi kuulama, salvestama ja jagama.

«Mälestusi laekus 108 saatjalt: 14 videoklippi, 23 heliklippi, 70 teksti ja kolm raamatut,» selgitas suulise pärandi spetsialist ja muinasjutuvestja Maili Metssalu.

Osales ka kümme kooli. Komisjoni otsusega läks peaauhind ehk toidukorv Otepää gümnaasiumi 2. klassi noormehele Oskar Rauale. «Komisjon hindas tema osavõtlikkust ning seda, et oma panuse andis mitu sugupõlve. Oskar saatis lausa kolm vanavanema lugu nii video kui helisalvestisena. Suurepärased lood, milles imelised pilguheited lapsepõlveradadele,» rääkis Metssalu.

Otepää gümnaasiumist olid väga tublid mälestuste uurijad veel Ranno Januškevitš, Jakob Ani, Siisi Saluveer, Kristofer Kärp, Britta Rehk, Marlen Mehine, Märten Mätas, Heidi Suiste, Mathias Tammekivi, Heili Kender ja Ragnar Juhkam.

2. klassi juhataja Kaire Ojavee sõnul olid lapsed väga huvitatud. «Üleskutse on tihedalt seotud meie inimeseõpetuse teemadega. Nimelt tuli uurida vanavanematelt, missugune oli nende elu lapsepõlves.»

«Oleme väga uhked ja tunnustame õpetaja Kaire Ojaveed, 2. klassi õpilasi ja nende pereliikmeid, kes jätnud jälje meie kultuurilukku,» lisas Otepää gümnaasiumi direktor Maire Murumaa. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles