Võru linna järgmise aasta eelarve läbis esimese lugemise

LEPM
Copy
Võru linn.
Võru linn. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Võru linnavolikogu kolmapäevasel istungil läbis esimese lugemise Võru linna 2021. aasta eelarve, mille maht on 24,8 miljonit eurot.

Seejures pole eelarvesse veel arvestatud riigieelarve toetusfondi, mis on ligikaudu 3,5 miljonit eurot, teatas Võru linnavalitsuse pressiteenistus. Tulude eelarve on kokku 15,6 miljonit eurot, kulude eelarve 13,8 miljonit eurot ning põhivarade, sealhulgas osaluste, soetuse eelarve 9,2 miljonit eurot.

Linna 2021. aasta peamised eesmärgid on vabaaja- ja sportimisvõimaluste parandamine, taristu korrastamine ning avalike teenuste kvaliteedi ja konkurentsivõime tõstmine.

Eesmärkide poole püüdlemiseks tehakse ettevalmistustöid Kubija spordikeskuse uue hoone ja Kesklinna kooli spordihoone rajamiseks; viiakse lõpule Järve Kooli projekteerimine ja alustatakse ehitustöödega; projekteeritakse lasteaia Punamütsike uus hoone ja esitatakse rahastustaotlus ning arendatakse sporditaristut.

Taristu korrastamise raames rekonstrueeritakse Jaama tänava ja Vabaduse tänava sild ning vee-, sademevee- ja kanalisatsioonitrassid. Avalike teenuste parendamiseks ehitatakse esmatasandi tervisekeskus.

Investeeringuteks kaasab linn Euroopa Liidu toetusvahendeid ja kasutab ka laenu. Investeeringute kogumaht on planeeritud eelarves 9,3 miljonit eurot, sellest toetusega finantseeritakse ligi 4,8 miljoni euro ulatuses investeeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles