34 riigist tulijad peavad Eestis karantiini jääma

BNS
Copy
Koroonaviiruse testimise silt. Foto on illustreeriv.
Koroonaviiruse testimise silt. Foto on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Alates esmaspäevast kehtib Euroopa 34 riigist tulijatele kümne päeva pikkune liikumisvabaduse piirang.

Tuginedes koroonaviiruse nakatunute suhtarvule kehtib alates esmaspäevast liikumisvabaduse piirang Andorrast, Austriast, Belgiast, Bulgaariast, Hispaaniast, Hollandist, Horvaatiast, Iirimaalt, Itaaliast, Kreekast, Küproselt, Leedust, Liechtensteinist, Luksemburgist, Lätist, Maltalt, Monacost, Norrast, Poolast, Portugalist, Prantsusmaalt, Rootsist, Rumeeniast, Saksamaalt, San Marinost, Slovakkiast, Sloveeniast, Soomest, Šveitsist, Taanist, Tšehhist, Ungarist ja Ühendkuningriigist. Kuigi Vatikani näitaja on 0, siis sealt Itaalia kaudu Eestisse reisides kehtib samuti kümne päeva pikkune liikumisvabaduse piirang.

Liikumisvabaduse piirang ei rakendu tulles Islandilt. Samuti ei ole Islandilt Eestisse tulles nõutav testi tegemine.

Alates esmaspäevast ei laiene liikumispiirang neile inimestele, kes saabuvad Eestisse Euroopa Liidu ja Euroopa majanduspiirkonna ja Schengeni ala riigist, mille nakatumisnäitaja on alla 50 inimese 100 000 elaniku kohta.

Piirmäär vaadatakse üle kord nädalas reedeti ja uus piirmäär jõustub sellele järgnevast esmaspäevast.

Liikumispiirangud ei laiene Euroopa Liidu Nõukogu soovituse nimekirjas esitatud riikide elanikele, juhul kui nende riikide nakatumisnäitaja on alla 16.

Euroopa Liidu Nõukogu uuendas 17. detsembril Euroopa Liitu mittehädavajaliku reisimise ajutise piiramise ja piirangu võimaliku kaotamise kohta käiva soovituse lisas olevat kolmandate riikide nimekirja, mille alusel on võimalik Eestisse reisida Austraaliast, Jaapanist, Lõuna-Koreast, Rwandast, Singapurist, Taist ja Uus-Meremaalt, kuid Lõuna-Koreast ja Jaapanist tulles kehtib kümne päeva pikkune liikumisvabaduse piirang. Teistest nimetatud riikidest Eestisse saabudes tulevast nädalast oma liikumisvabadust piirama ei pea.

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium vältimatu vajaduseta hoiduda rahvusvahelisest reisimisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles