LUGU AASTAST 2020 ⟩ Külavanem Urmas Kivirand tunneb Kooraste üle uhkust

Mati Määrits
, reporter
Copy
Mõisaaegsesse aednikumajja on rajatud külakeskus, mis on enam-vähem valmis sellest kevadest. «Peame õnnelikud olema, et saime igalt poolt toetust, kust küsisime,» rõõmustab külaelu eestvedaja Urmas Kivirand.
Mõisaaegsesse aednikumajja on rajatud külakeskus, mis on enam-vähem valmis sellest kevadest. «Peame õnnelikud olema, et saime igalt poolt toetust, kust küsisime,» rõõmustab külaelu eestvedaja Urmas Kivirand. Foto: Arvo Meeks

Põlvamaa tänavune sädeinimene Urmas Kivirand veab eest enam kui 500-aastase Kooraste küla tegemisi. Talgulistest pole selles külas kunagi puudus, välja on kujunenud oma traditsioonid – näiteks vabariigi aastapäeva tähistamine järvejääl.

Kindel maamärk on aga teederisti üheksa aasta eest paigutatud kivirahn, millel olev kiri viitab Kooraste esmamainimisele 1511. aastal.

«2011. aastal hakkaski aktiivne elu pihta, kui seda kivi külameestega kohale toimetasime. Kivi leidsime naisega metsas seenel käies. Aastapäeva tähistamiseks andsime välja raamatu. Jan Rahman kirjutas spetsiaalse näidendi Kooraste kohta, mille Kanepi näitetrupp ette kandis. Õhtul oli suur simman. Külapäeval käis läbi 750 inimest – isegi Venemaalt,» meenutas üks korraldajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles