Loosiõnn tõi põlvalastele vastaseks Venemaa klubi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlvamaa aastapreemiate ja aasta tegijate väljakuulutamine spordi ning kultuuri valdkonnas. Aasta treener Kalmer Musting.
Põlvamaa aastapreemiate ja aasta tegijate väljakuulutamine spordi ning kultuuri valdkonnas. Aasta treener Kalmer Musting. Foto: Arvo Meeks

Euroopa Käsipalliliidu (EHF) peakorteris Viinis loositi paaridesse EHF European Cupil osalema jäänud 16 klubi. Eesti meister Põlva Serviti sai vastaseks Venemaa kõrgliigas palliva Saratovi SGAU. Kaheksandikfinaalid peetakse veebruaris ja vähemalt loosi põhjal mängitakse esimene kohtumine Saratovis ning teine Põlvas.

«Loosi üle kurta ei saa, sest võimalike vastaste hulgas olid ka näiteks CSM Bukarest ja Velenje RK Gorenje, kes kindlasti venelastest tugevamad. Tänavu on meil üldse loosiga vedanud, aga ega nüüd ainult loosiõnnele lootma saa jääda. Peame ise mehed olema ja veerandfinaali pääsu nimel võitlema,» sõnas Serviti peatreener Kalmer Musting.

Saratovi meeskond loodi 2011. aastal riikliku põllumajandusülikooli juurde – siit ka nimi SGAU – ning aastast 2014 osaleb see Venemaa kõrgliigas. Kõrgemale viiendast kohast pole nad tõusnud, ent kahel korral võitsid karikavõistlustel pronksmedalid. Meeskond koosneb peamiselt Venemaa pallureist, üks mängija on kooseisus ka Valgevenest ja Ukrainast.

Eurosarjas debüteeris SGAU mõni nädal tagasi, alistades EHF Cupi kolmandas eelringis Valgevene klubi Mogiljovi Mašeka. Mõlemad kohtumised peeti Saratovis ning võõrustajad olid paremad 31 : 28 ja 30 : 28. Venemaa meistriliigas hoitakse praegu 14 punktiga seitsmendat kohta, olles kümme silma tagapool Dener Jaanimaa koduklubist Moskva CSKAst.

«Helistasin sõpradele Piiterist, kes kinnitasid, et Saratov on korralik meeskond ning mängib väga kiiret käsipalli. Peterburi Neva, kes samuti veel samas sarjas konkurentsis, alistas SGAU kodus 11 väravaga, aga võõrsil tehti viik. Mängudeni on veel aega ja küllap saame piisavalt infot koguda. Nagu ka venelastega läbi rääkida, kus ja millal mängud täpselt toimuvad,» lisas Musting.

Serviti pääses avaringist mänguta edasi, kui kohtumised Norra klubiga Kolstad Handball ära jäid ning põlvalased järgmisse ringi said. Seal oldi paari nädala eest Praha HC Duklast esmalt üle 37 : 18 ja kuigi kaotati teine kohtumine 17 : 22, pääseti tugevuselt kolmandas eurosarjas 16 parema hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles