Galerii ⟩ Võrumaa suusasari sai erilise stardipaugu

Tomi Saluveer
, reporter
Copy

Reedel Haanjas alanud Võrumaa suusasari sai erilise stardipaugu. Nimelt lasti võistlejad lähtuvalt hetkeolukorrast rajale tavapärasest erineva formaadiga – toimusid avatud stardid.

«Inimestel on praegu suur nälg selliste võistluste järele, rahval on ikkagi vaja sellist võistlemisega kaasnevat pingutamist,» rääkis Võrumaa spordiliidu tegevjuht Merike Õun. «Suusatajaid tuli lähemalt ja kaugemalt. Kuid me poleks osanud oodata, et kokku tuleb kohale ja läbib seitsme tunni jooksul ajasõidu enam kui 200 inimest.»

Peale võistlejate osalesid Õuna teatel sarja avaetapil poolsada matkajat ja mudilast, kellel aega ei võetud. Kokku oli reedel Haanjas suusasarja esimesel etapil seega enam kui 250 osalejat.

Õuna sõnul pole spordiliit varem selliseid avatud stardi formaadis võistlusi korraldanud. «Selline formaat ja suusatajate hajutamine oli tingitud praegusest ajast, et osalejad ei seisaks ühes kohas koos,» lausus Õun. «Suusatajad tulid rajale siis, kui nad olid stardiks valmis. Aja mõõtmine algas nende jaoks aga hetkest, kui nad olid stardiandurite vahelt läbi sõitnud.»

Avatud startide käigus said suusatajad minna rajale endale sobival ajal ajavahemikul kella kaheteistkümnest päeval kuni seitsmeni õhtul. Seitsmenda Võrumaa suusasarja esimene etapp toimus Haanjas ligikaudu 2,4 kilomeetrisel valgustatud rajal.

Vabatehnikas sõidetud 4,8 kilomeetri pikkuse distantsi läbimisel olid klassis M21 kiireimad Karel Nagel (Võru Spordikool/Suusaklubi Võrumaa) ajaga 12:57.4, kellele järgnes Andre Viitkin (Võru Spordikool/Suusaklubi Võrumaa) ajaga 13:26.1 28.7. Kolmas oli klassis M30 startinud Tauno Mölder (SK Simuna Võrumaa) ajaga 13:52.6.

Naistest oli kiireim klassis N21 startinud Anette Kasemets (Võru Spordikool/Suusaklubi Põlvamaa) ajaga 6:56.9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles