Võrumaal Puiga külas hukkus autolt löögi saanud mees

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Mehe surmaga lõppenud õnnetus toimus Puiga küla piiril, auto lähenes Haanja poolt Võru linnale.
Mehe surmaga lõppenud õnnetus toimus Puiga küla piiril, auto lähenes Haanja poolt Võru linnale. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Võru vallas Puiga külas hukkus esmaspäeva õhtul sõiduautolt löögi saanud 32-aastane mees. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse, kus mees suri saadud vigastustesse.

Kella 18.45 ajal sai häirekeskus teate, et Võru maakonnas on mees saanud löögi sõiduautolt. Õnnetus juhtus Kose–Käbli maantee teisel kilomeetril Puiga bussipeatuse lähistel. Auto sõitis Puiga külast Kose ringtee suunas, õnnetus juhtus teelõigul, kus lubatud sõidukiirus on 70 km/h.

Jalakäijal helkurit polnud

«Esialgsetel andmetel sai 32-aastane mees löögi sõidukilt Dodge Ram, mida juhtis 30-aastane mees. Juht oli kaine ja tal on juhtimisõigus,» sõnas Lõuna prefektuuri Kagu politseijaoskonna patrullpolitseinik Priit Ossul.

Mehe surmaga lõppenud õnnetus toimus Puiga küla piiril, auto sõitis Haanja poolt Võru linna poole.
Mehe surmaga lõppenud õnnetus toimus Puiga küla piiril, auto sõitis Haanja poolt Võru linna poole. Foto: Politsei

«Sündmuskohal selgus, et hukkunud jalakäijal olid seljas tumedad riided ja tal puudus helkur. Nii asulas kui asulavälisel teel, kus muu valgustus puudub ning talvised ilmastikuolud halvendavad nähtavust veelgi, on jalakäijal helkuri olemasolu äärmiselt vajalik,» rõhutas ta.

Ossuli sõnul oli politseil olnud õnnetuses hukkunud kohaliku mehega kokkupuuteid tema alkoholi tarvitamise tõttu. «Kas avarii aset leides oli mees kaine või mitte, selgub käimasolevas ekspertiisis, » lisas Ossul. «Uurimises vajab veel ka väljaselgitamist, kus jalakäija õnnetuse hetkel täpselt paiknes.»

Kagu politseijaoskonna patrullpolitseinik rõhutas, et autojuhid peavad samuti olema pimedas liigeldes äärmiselt tähelepanelikud, jälgima ümbrust ja valima teeoludele sobiva sõidukiiruse. Puigal aset leidnud õnnetuse täpsemad asjaolud, sealhulgas autojuhi õnnetuseaegne sõidukiirus selguvad Ossuli sõnul menetluses.

Lumevallid piiravad nähtavust

Teeolud sündmuskohal olid head ja tee valdavalt asfaltkattega, kuigi kohati oli maanteel ka lund. Õnnetuspaigas, Puiga bussipeatusest sadakond meetrit Võru linna suunas ääristavad maanteed ligikaudu poole meetri kõrgused lumevallid, mis piiravad liiklejate nähtavust. Samas asub maantee kõrval selles kohas ka kergliiklustee.

Puiga küla asub Võru linna piirist mõne kilomeetri kaugusel. Külas tegutseb Puiga põhikool ja asub spordihoone. Kose–Käbli maanteed kasutavad lisaks sõiduautodele ja veokitele ka Haanja ja Kurgjärve poole sõitvad ratturid, rullsuusatajad, jooksjad ja kõndijad. Vahelduv maastik on neile treenimiseks soodne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles