GALERII ⟩ Antsla valla aasta teoks valiti uue kaupluse ehitus

LEPM
Copy

Antsla kultuuri- ja spordikeskuses selgusid valla tunnustuste saajad. Ürituse „Eesti Vabariik 103 ja Antsla vald 30” raames jagati tunnustusi kokku seitsmes erinevas kategoorias. Valla aasta teoks valiti Antsla Tarbijate Ühistu uue kaupluse ehitus.

Edukas ettevõtja on Baltic Steelarc OÜ

Ettevõte on rajanud uue tootmishoone Kobela tööstusalale. Töötajate arv on 7 aastaga kasvanud kolmelt kolmekümnekaheni ja ettevõte maksab Võrumaa keskmisest kõrgemat palka ja panustatud oluliselt töötingimuste parandamisse. Tegemist on omamoodi visiitkaardiga kui sõita Kobela alevikust läbi.

Nominendid : Mägiste talu, Võru Vesi AS, FIE Marika Anton.

Silmapaistev noor on Triine Beate Tagamets

Erilisel 2020 aastal on ta peale suurepäraste õpitulemuste silma paistnud koolivälise tegevusega Kodutütarde organisatsioonis. Eriolukorra ajal mõtles ta välja teemakohaseid virtuaalviktoriine ja tegevusi ning võttis edukalt osa mitmest sportlikust väljakutsest, kus seljatas isegi noormehed. Ta on Antsla kui ka kogu Võrumaa kodutütreid esindanud nii maakondlikel kui vabariiklikel võistlustel. Triine Beatele omistati ka Võrumaa „Aasta kodutütar 2020” tiitel.

Nominendid: Ferdinand Rauba, Jan Fred Joab, Kiira-Aliina Kärgenberg, Cerda Männiste.

Aasta pere on perekond Kulbin: Mari-Liis, Kaimar, Kiara Astree, Emma Estelle, Säde Riin ja Sära Leen

Nominendid: Anti Värton ja Jarnila Raudsepp, Ülar Morel ja Helen Vettik.

Parim sportlane/võistkond on Sandra Rumask

2020 saavutused: Eesti Meistrivõistlustelt -6 medalit-2kulda ja 4 hõbedat. Balti matši kuld - väike rootsi segateatejooksus. 100m jooksus ja kaugushüppes hõbemedalid. Võrumaa 15-16 aastaste tüdrukute arvestuses 4x100m tõkkejooksu teatejooksu Võru maakonna rekord.

Nominendid: MTÜ Hauka Veloklubi, Kevin Urb.

Aasta hariduselu edendajad on Karula pillilaagri korraldajad Olivia Till ja Meelika Hainsoo

Mis väärtust pillilaager loob? Üks korraldaja on öelnud, et näeb, kuidas 6 aastat tagasi tehtud esimestest sammudest pillimänguõppes on kasvanud välja rõõm muusikast, koosmängust ja oma kodukoha kultuuriloost. Kaugel ei ole enam aeg, kus kui mitte päris igas talus, siis kindlasti igas külas on oma pillimees.

Nominendid: Kärt Salumets, Olivia Till, Ülle Anier.

Kohaliku elu edendaja on Celia Roose

Laureaadi kohta on kirjutatud: Veljo Tormise 90. sünniaastapäevale pühendatud sündmuste korraldamine üle Eesti ning regilaulupeo korraldamine Kaikamäel; Kaika ja Antsla koori juhendamise ja rahvapilli õpetamise eest meie lastele.

Nominendid: Ursula Štepa, Celia Roose, MTÜ Hauka Veloklubi, Ülar Morel, Vilve Lepik.

Antsla valla aasta tegu on Antsla Tarbijate Ühistu uue kaupluse ehitus

Kaupluse ehitus sai rahvahääletusel 150 häält ehk 44% kõikidest häältest.

Tunnustuse esitaja on kirjutanud nii: "Meil kohalike elanikena on hea meel nii selle üle, et saame nüüd oma oste teha tõeliselt tänapäevases kaubandusruumis kui ka selle üle, et on paranenud kaupluse töötajate töötingimused. Lisaks sellele, et kaubavalik on tasemel, on kauplus ka väga ilus, nii seest kui väljast. See tõesti kaunistab meie linnaruumi. Aitäh, Antsla Tarbijate Ühistu, et te ei alahinnanud kohalikku kogukonda, vaid tegite parima kaupluse!"

Nominendid: Antsla gümnaasiumi C-korpuse rekonstrueerimine, Antsla tervisekeskuse valmimine, Antsla linna läbivate riigiteede rekonstrueerimine, Antsla-Kraavi kergliiklustee rajamine, Antsla reoveepuhasti rekonstrueerimine, Antsla linna mänguväljaku laiendamine, Regilaulupidu Kaikamäel, Antsla vald prügivabaks, jõulutunde ja meeleolu loomine - Mare Kuljus, ettevõtlik Urvaste kool - Antsla valla maine kujundamine.

Üritust sai jälgida videopildi vahendusel. Kohapeal esinesid rahvale Birgit Sarrap ja Mihkel Mattisen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles