TEENETEMÄRGID ⟩ Tanel Leok sai presidendi teenetemärgist teada Itaalia laagris

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Marko Saarm

Tanel Leok sai presidendi Valgetähe V klass teenetemärgi motospordi edendamise eest. Leokile tuli tunnustus üllatusena. «Ausalt öeldes ma veel ei teadnud seda,» tunnistas Leok. «Olen ise hetkel Eestist kaugel, noortega Itaalias laagris.»

Leok lõpetas tänavu oma 20. hooaja motokrossi maailmameistrivõistlustel. Ta on korraldanud ka endanimelisi heategevuskrosse, et toetada liikumispuudega lapsi. «Olen motokrossi vallas kõike teinud: olen ise sõitja olnud, heategevuskrosse teinud, noortega tegelenud,» lausus Leok. «Praegu Itaalias samuti tegelen noortega ja sõidan natukene ka ise ning testin rattaid.»

«Suure MM karuselli küll lõpetasin, kuid mingitel võistlustel sõidan ka edaspidi,» rääkis Leok. «Mulle meedib motokross ja ma naudin sellega tegelemist.»

Nüüd on Leoki sõnul tal rohkem aega ka lastega olla. «Kui lapsed tahavad ka hakata krossi sõitma, siis tuleb sellega kohe tegeleda, muidu jäävad nad rongi pealt maha,» lausus Leok, kelle sõnul on lapsed ise näidanud soovi ja huvi krossiga tegeleda.

Leok peab oma suurimaks saavutuseks kolme MM-il saavutatud etapivõitu MX1 klassis: 2008 Iirimaa, 2009 Itaalia ja 2010 Hispaania. «Samuti oleme olnud Eesti koondisega 19 aastat rahvuste meeskondliku MM krossi finaalis ja saavutanud seal mitmeid kõrgeid kohti,» lisas Leok.

Tanel Leok sai presidendi Valgetähe V klass teenetemärgi motospordi edendamise eest. Leok lõpetas tänavu oma 20. hooaja motokrossi maailmameistrivõistlustel. Ta on korraldanud ka endanimelisi heategevuskrosse, et toetada liikumispuudega lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles