Terviseamet manitseb aastapäeva pidustustega piiri pidama

LEPM
Copy
Riigilipp. Foto on illustreeriv.
Riigilipp. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Terviseamet kutsub inimesi üles mõtlema, kuidas tähistada ohutult Eesti riigi aastapäeva, sest koroonaviirus on levinud ulatuslikult üle kogu Eesti ning vaktsineerimisega hõlmatus pole veel piisav selleks, et saaksime end nakkusohu ees kaitstuna tunda.

Vabariigi aastapäeva riiklikele pidustustele saab tänavu kaasa elada kodudes televisiooni vahendusel. Päev algas riigilipu piduliku heiskamise ülekandega kell 7.30 Eesti Televisioonis. 

See nädal hakkasid üle Eesti kehtima koroonaviiruse leviku pidurdamiseks täiendavad meetmed. Laste, noorte ja täiskasvanute huvihariduses, huvitegevuses, täiendkoolitusel, täiendõppel, noorsootöös ning sportimisel ei ole rühmaviisiline tegevus vähemalt kahel järgmisel nädalal lubatud. Pärast koolivaheaja lõppu ei toimu koolihoonetes alates 5. klassist ühe nädala jooksul kohapealset õppetööd, et katkestada nakkusahelad. Söögikohtades hakkas kehtima 50-protsendilise täitumuse reegel.

Eestis kehtivad piirangud võimaldavad inimestel võimalikult palju oma tavaelu jätkata. COVID-19 kriisi lahendamisele saab kaasa aidata igaüks oma vastutustundliku käitumisega. Koroonaviiruste põhjustatud nakkuse esmaseks ennetusmeetmeks on hea kätehügieeni järgimine, distantsi hoidmine, maski kandmine ning mustade kätega silmade, nina ja suu katsumise vältimine.

Infot koroonaviiruse, COVID-19 haiguse ja vaktsiinide kohta otsi ainult usaldusväärsetest allikatest. Vaktsineerimisega seotud info leiab veebilehelt www.vaktsineeri.ee. Lisainfot COVID-19 kohta leiab terviseameti veebilehelt ja Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles