GALERII Selgusid Põlvamaa neli parimat laulupoissi

Mati Määrits
, reporter
Copy

Demovooru põhjal selgusid Põlvamaa poiste-solistide lauluvõistluse neli parimat laulupoissi, kes lähevad maakonda esindama Lõuna-Eesti vahevooru Tartusse. 

Põlvamaa voorus osales 13 laulupoissi kuuest maakonna koolist ja kahest lasteaiast. Poiste õpetajad on Marika Aruküla, Margot Suur, Nele Risttee, Külvi Paide ja Eda Heinaste. Osaleda sai seitsmes vanusekategoorias, enim (viis) oli lauljaid 7-9-aastaste poiste grupis. Kahes viimases vanusegrupis (kuni 16-aastased ja 17-20-aastased noormehed) osalejaid seekord Põlvamaalt ei olnud.

Konkursile saadetud demolindistused vaatas üle žürii  koosseisus Ester Liblik, Merje Gross ja Andres Määr.  Zürii   arvestas  valitud laulu hindamisel laulja intonatsioonipuhtust, musikaalsust, diktsiooni, laulutehnikat, isikupära, artistlikkust, dünaamilist ülesehitust ja terviklikku interpretatsiooni.

Põlvamaa parimateks laulupoisteks, kes lähevad maakonda esindama järgmisesse vooru, valiti:

·         Kuue- kuni seitsmeaastaste eelkooliealiste poiste vanusegrupis Otto Valter Vürst (juhendaja Margot Suur).

·         Seitsme- kuni üheksa-aastaste vanusegrupis Karl Markkus Rebane (juhendaja Marika Aruküla) ja Marvin Mahla  (juhendaja Eda Heinaste).

·         Kümne- kuni üheteistkümneaastaste poiste vanusegrupis Benor Perlov (juhendaja Eda Heinaste).

Põlvamaa muusika aineühenduse juhi Eda Heinaste sõnul on Põlva maakond üleriigilisel poiste lauluvõistluse eelnevatel aastate esinenud väga edukalt. Läbi lauluvõistluse ajaloo on võimekamatele hiljem pakutud rolle teatrite lavastustes ning poisid on saanud võimaluse esineda olulistel tunnustusüritustel. Poiste lauluvõistlus on andnud panuse karjääriks sellistele artistidele nagu Uku Suviste, Pearu Paulus, Koit Toome, Kalle Sepp, Mikk Kaasik ja paljud teised.

Eesti Meestelaulu Selts korraldab üle-eestilist poiste-solistide võistulaulmist juba 12. korda, et edendada ja propageerida poistelaulu. Võistulaulmine toimub kolmes voorus: maakondlikud voorud, Lõuna- ja Põhja-Eesti voor ning lõppvoor Tallinnas emadepäeva paiku. Lõppvoorus tuleb osalejatel laulda sümfooniaorkestri saatel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles