Peaminister Kaja Kallas andis positiivse koroonaproovi (1)

LEPM
Copy
Eesti peaminister Kaja Kallas.
Eesti peaminister Kaja Kallas. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Kaja Kallas andis esmaspäeval koroonaviiruse suhtes positiivse proovi, mistõttu jääb ta kuni tervenemiseni karantiini.

Kallas ütles, et tal on väike palavik, kuid muid sümptomeid ei esine ja üldine enesetunne on hea. «Jälgin tähelepanelikult oma tervist ja püsin kuni terveks saamiseni kodus. Jätkan valitsusjuhi ülesannete täitmist kodust, sest e-Eestis on võimalik valitsuse istungeid juhtida ja teistel töönõupidamistel edukalt osaleda ka virtuaalselt,» ütles ta.

Kallas viibis kuni möödunud neljapäevani lähikontaktsena eneseisolatsioonis ning tema isolatsioonist lahkumisel antud koroonaviiruse proov oli negatiivne. Järgmise proovi positiivne tulemus saabus esmaspäeva õhtul. Peaminister on teavitanud positiivsest proovist inimesi, kellega tal on olnud viimastel päevadel kokkupuuteid.

Esmaspäeva õhtul positiivse koroonaproovi saanud peaminister Kaja Kallas märkis, et puutus eelnevalt kokku väikese ringi inimestega. 

«Sain tulemuse just kätte ja teavitasin oma positiivsest proovist ka neid inimesi, kellega olen kokku puutunud. Neid on õnneks olnud vähe – pereliikmed ja väike ring töötajaid,» kirjutas Kallas sotsiaalmeedias. 

«Nagu oleme tööandjatele tungivalt soovitanud, siis ka valdav enamik riigikantselei töötajaid on kodukontoris, kohapeal olevate väheste inimestega töökohal oleme püüdnud vältida lähikontakte ning kantakse maske,» märkis valitsusjuht. 

Ta avaldas lootust, et ta kedagi tahtmatult ei nakatanud. «Igaüks, kes on positiivse testitulemuse saanud, ilmselt teab omast käest, et kõige suuremat muret valmistab just väljavaade olla kellelegi kogemata nakkuse edasi andnud,» lisas Kallas. 

«Kutsun kõiki inimesi järgima ettevaatusabinõusid, kandma siseruumides maski, vähendama teiste inimestega kokkupuuteid, tegema võimalusel kaugtööd ja püsima võimalikult palju kodus, sest viirus levib laialdaselt kõikjal Eestis,» ütles peaminister.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles