Põlva Serviti euroteekond lõppes võitlusliku kaotusega

LEPM
Copy
Teise pooltunni algul leiti hästi joonelt lõpuks viis väravat visanud Ülljo Pihus, kelle tabamused tõid Serviti Ystadi vastu mängu tagasi.
Teise pooltunni algul leiti hästi joonelt lõpuks viis väravat visanud Ülljo Pihus, kelle tabamused tõid Serviti Ystadi vastu mängu tagasi. Foto: Helin Potter/arhiiv

Laupäeval peeti kordusmäng Euroopa tugevuselt kolmanda käsipallisarja EHF European Cupi veerandfinaalis. Põlva Serviti jäi võõrsil 25:29 (12:15) alla Ystads IF-ile ning Rootsi klubi edenes kahe mängu kokkuvõttes poolfinaali koondtulemusega 62:53.

Ystads IF-i ridades jäi eemale avamängus väga ohtlikult tegutsenud ja kuus väravat visanud Jim Andersson. Algkoosseisus alustasid aga kaks Londoni olümpiahõbedat – Dalibor Doder ja Kim Andersson. Mõlema meeskonna esimesed neli rünnakut tulemust ei toonud, skoori avas kolme minuti täitudes Anatoli Tšezlov.

Serviti sai neljal korral juhtima, ent võõrustajad viigistasid alati. Jonathan Svensson viis Ystadi esmakordselt ette kümnendal minutil, kohe tuli kaks tabamust Otto Karl Kondilt ning külalised olid ees 6:5. Siis saabus aga viieminutiline mõõn, mille jooksul vastased 5:0 vahespurdiga 10:6 eduseisu saavutasid.

Edasi jätkus jälle võrdne heitlus, eriti hästi tegutseti kaitses ja suurepäraselt mängisid väravapostide vahel nii Eston Varusk kui ka Oscar Jensen. Viimase tõrje järel tegi Hampus Andersson kiirünnakust 15:10, kuid Serviti võitles Tõnis Kase kahe värava abil vaheajaks välja seisu 15:12.

Teise pooltunni algul jäid põlvalased küll jälle nelja väravaga taha, ent hakkasid siis osavalt leidma joonemängijaid. Ülljo Pihus tabas kolm korda järjest ja vähendas kaotusseisu minimaalseks, 17:16. Varusk tegi hiilgetõrjeid, peatades ka ühe karistusviske ning 39. minutil tuli Tšezlovi värava järel 18:18 viik.

Ystad sai uuesti kahega ette, aga kogus kaheminutilisi karistusi ja korra sai Serviti peaaegu kaks minutit mängida kahemehelises ülekaalus. Viigini jõuti korduvalt, juhtima aga ei saadud kuidagi. Kõige lähemal oldi 54. minutil, kui seisul 24:24 ülekaalus tegutsedes saatis Tšezlov palli tühja värava suunas, see aga põrkas posti siseküljest platsile.

Lõpuminutitel tegutses kindlamini kodumeeskond, võitis 29:25 ja edenes poolfinaali koondtulemusega 62:53. Pihus viskas rootslaste võrku viis, Kont neli ning Kase, Tšezlov, Carl-Eric Uibo ja Alfred Timmo kolm palli. Ystadil sai käe valgeks koguni 13 mängijat, Jonathan Svensson ja Hampus Andersson tabasid viis korda.

"Lubadusest võidu nimel võidelda sai kinni peetud, aga kahjuks ei kasutanud täna oma võimalusi ära. Ja need olid täiesti reaalselt olemas. Ystadil oli üleeilne koduliigamäng jalgades, paar meest puudu ka, ent neil on pingil kvaliteeti piisavalt," tunnistas Serviti peatreener Kalmer Musting.

"Murrangut ei suutnud küll mängu tuua, aga tegime siiski korraliku partii. Varusk oli täna võtmerollis, Pihus tegutses teist mängu järjest hästi ja võrreldes avamänguga panime kaitses kindlasti juurde. Skoorisime ka laiapõhjalisemalt kui eelmisel nädalal, ent natuke jäime ikkagi alla," sõnas põlvalaste juhendaja.

"Eurohooaja kokkuvõtteks võib öelda, et häbeneda pole midagi. Saame tugevate vastastega mängitud küll ja ega meiegi midagi perfektset neis Ystadi-mängudes teinud. Veerandfinaali jõudmine on omaette saavutus, aga Praha ja Saratovi klubide alistamine ning ka kohtumised Ystadiga kasvatasid kindlasti mängijate eneseusku," hindas Musting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles