Võrumaa päästjad said uue paadi

BNS
Copy
Võru päästjate uus töövahend
Võru päästjate uus töövahend Foto: Võru päästekomando

Möödunud nädala neljapäeval jõudis Võru päästekomandosse uus päästepaat, kirjutab Võrumaa Teataja.

„Tegelikult oli valmidus paadi saamiseks juba möödunud aasta lõpus, kuid kuna meil ei olnud siin sobivaid hoiutingimusi ja veekogusid kattis jää, ei olnud mõtet paati varem ära tuua,” rääkis Võru päästekomando pealik Erki Land.

Siiani teenis Võru päästekomandot kummipaat, mis pärast uue plastpaadi kasutuselevõttu läheb uutele jahimaadele.

„Ootame jää minekut, et teha päästjatele uue paadiga koolitus. Iga tehnika on erinev ning tahab proovimist ja kontrollimist. Selle paadiga sõitmiseks ei ole tarvis paadijuhi tunnistust: piisab teadmistest, mis päästekoolis õpetatakse. Paadi kandevõime on 500 kilogrammi, seega mahub peale neli inimest pluss varustus. Tavaliselt on paadis siiski kolm päästjat koos kannatanuga,” selgitas Land ja lisas, et võrreldes eelmise kummipaadiga on uue veesõiduki põhiline eelis selle stabiilsus.

Päästekomando pealiku sõnul leiab päästepaat üsna sagedast kasutust. „Kevadel, suvel ja sügisel kasutame paati paaril korral kuus kindlasti. Kasutamise vajadus sõltub ka näiteks sellest, kui kaugel õnnetus on juhtunud.”

Komandopealik lisas, et 2020. aastal Eestis valmistatud paadil on võrreldes eelmise paadiga peale poole võimsama mootori ka rool ning tänu materjalile on võimalik plastpaati vajaduse korral lohistada, juhul kui on tarvis kivisel kaldal paati liigutada. Kummipaadiga see võimalus puudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles