Pühapäev tuleb tuuline, sadada võib lumekruupe

BNS
Copy
Lörtsisadu.
Lörtsisadu. Foto: Mihkel Maripuu

Norra rannikule lähenev aktiivne madalrõhkkond laieneb üle Skandinaavia, survestab Läänemere-äärset rõhuvälja ja toob pühapäevaks tuulist ilma.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu pühapäeva pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lörtsi ja vihma, sekka võib tulla ka lumekruupe. Väiksem on sajuvõimalus Lääne-Eestis. Puhub loode- ja põhjatuul 3-9, saartel puhanguti kuni 14 m/s. Pärastlõunal pöördub põhjarannikul tuul läände ja nõrgeneb järk-järgult. Sooja on 2-7 kraadi.

Peipsi järvel puhub loode-, läänetuul 3-8 m/s. Laialdaselt sajab lörtsi ja vihma. Nähtavus on enamasti mõõdukas. Sooja tuleb 1-4 kraadi.

Pühapäeva päeval on muutliku pilvisusega ilm ja kohati võib sadada hoovihma. Edelatuul tugevneb järk-järgult 5-10, rannikul puhanguti 15 meetrini sekundis. Õhtupoolikul puhub edela- ja lõunatuul 6-11, puhanguti 15, saartel ja rannikul 12-15, puhanguti kuni 21 m/s. Sooja on 4-10 kraadi.

Peipsi järvel tugevneb edela- ja lõunatuul 5-10, pärastlõunal puhanguti 13 m/s. Kohati võib sadada hoovihma. Nähtavus enamasti hea. Sooja on 4-6 kraadi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles