Puhanud ja täpselt visanud leedukad said Servitist jagu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlva Serviti.
Põlva Serviti. Foto: Tairo Lutter

Pühapäeval lõppes Eesti ja Leedu klubide kolme vastasseisuga käsipalli Balti liiga põhiturniir. Nädalavahetusel alistamatuks jäänud Viljandi HC oli 37:26 (16:15) parem Kaunase Granitas-Karysist. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper jäi napilt, 29:30 (15:14) alla Klaipeda HC Dragunasele ning Põlva Serviti kaotas Vilniuse VHC Šviesale 28:31 (13:17).

Järgmisel nädalavahetusel Klaipedas toimuvale finaalturniirile pääsevad neli meeskonda olid selged juba enne nädalavahetust. Poolfinaalides lähevad vastamisi Šviesa – Alytuse Varsa-Stronglasas ning Serviti – Dragunas.

Põhiturniiri kaks paremat – Šviesa ja Serviti – kohtusid sümboolselt viimases voorus omavahel, ehkki tabelikohad enam muutuda ei saanud. Liider Šviesa tuli platsile puhanuna, Servitil oli all laupäevane võidumäng Varsa-Stronglasasi vastu. Aga sellist algust siiski ei oodanuks – Šviesa läks 5:0 ja 7:1 juhtima.

Põlvalased elasid vaikselt mängu sisse ning kahe värava kaugusele jõuti esmakordselt Mathias Rebase täpse karistusviske järel 16. minutil, kui seisuks 10:8 tuli. Uuesti rebisid leedukad vahe sisse ja Serviti ei suutnud ära kasutada kahemehelises ülekaalus mängimistki. Poolajaks juhtis Šviesa 17:13.

Teisel pooltunnil Serviti küll võitles, kuid vastased skoorisid kadestamisväärse efektiivsusega – mängu lõpuks oli see 67 protsenti. Lähemale kui kaks väravat põlvalased ei saanud ning tunnistasid Šviesa 31:28 paremust. Anatoli Tšezlov viskas Serviti kasuks üheksa, Tõnis Kase ja Ülljo Pihus neli väravat. Võitjate täspeim oli Valdas Drabavičius kümne tabamusega.

«Neljast poolajast kolmega sel nädalavahetusel võib rahul olla, tänase esimese pooltunniga mitte. Aga peamine eesmärk oli anda mänguminuteid palluritele, kes viimastes kohtumistes neid vähe saanud. Selle täitsime ja tegime täiesti normaalsed etteasted,» ütles Serviti peatreener Kalmer Musting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles