Põlva Serviti võitis käsipalli Balti liigas pronksmedali

LEPM
Copy
Hooaja 2020/2021 Balti liiga pronksmedalist Põlva Serviti.
Hooaja 2020/2021 Balti liiga pronksmedalist Põlva Serviti. Foto: Virginija Kesmine/BHL

Klaipedas jätkuval käsipalli Balti liiga finaalturniiril peeti pühapäeval esimesena pronksimäng. Põlva Serviti jõudis kolmeaastase vaheaja järel Balti liiga medalistide hulka, alistades tugeva mängulõpu abil pronksimängus Alytuse Varsa-Stronglasasi 26:24 (12:15).

Vastupidiselt laupäevale sai Serviti sel korral kohe mängu algul ülekaalu, aga jäi ikka 0:2 ja siis 1:4 taha. Finaalturniiril tähelepanuväärses vormis olevatest Leedu väravavahtidest tegi nüüd Rytis Cipkus häid tõrjeid, ehkki põlvalaste rünnak oli tervikuna rabe. Serviti tagaajamisaktsioon algas nagu tavaliselt, heast kaitsest.

Jürgen Lepassonilt hakkas tulema tõrjeid, vastast hoiti kaheksa minutit väravata ning rünnakumäng muutus kiiremaks. 18. minutil tuli Ülljo Pihuse tabamusest 7:7 viik. Veel kolmel korral jõuti viigini, 22. minutil tegi seisuks 10:10 Alfred Timmo, kel täitus päev hiljem 21. eluaasta.

Eduseisu aga Serviti ei jõudnud, kannatlikult rünnanud vastane lubati uuesti eest ja poolajavileks juhtis Varsa-Stronglasas 15:12. Teist pooltundi alustas Eesti liigaliider veelgi agressiivsema kaitsega, varieerides ka 5-1 formatsiooniga, kus Mario Karuse pidurdas mängujuht Žygimantas Micevičiust.

Rünnakul tuli ridamisi õnnestumisi Henri Sillastelt ja 41. minutil seadis Timmo tabav vise jalule viigi, 17:17. Kohtumise esimest eduseisu pidi veel viis minutit ootama, aga siis tulistas Timmo ristnurka, viies Serviti juhtima 19:18. Võrdne heitlus jätkus ning viimast kümmet minutit alustati 20:20 viigiseisul.

Põlvalased tegutsesid kaheminutilises vähemuses suurepäraselt ja 52. minutil tuli sünnipäevalaps Timmo järjekordsest pommviskest 23:21. Saavutatud nappi edu Serviti enam käest ei andnud ning naasis kolmeaastase vaheaja järel Balti liiga medalistide sekka.

Eesti meistri võidunumbrid olid 26:24, Sillaste ja Sander Sarapuu viskasid viis ning Timmo ja Anatoli Tšezlov neli väravat. Vastaste täpsemad olid Micevičius ja Tautvydas Petrušauskas viie tabamusega. Balti liiga hooaja sümboolsesse koosseisu nimetati põlvalastest vasakäärena Mathias Rebane ja joonemängijana Ülljo Pihus.

"Meie jaoks väärtuslik medal, seda enam, et polnud mitu aastat esikolmikusse jõudnud. Alustasime sama kehvasti kui eile poolfinaalis ja avapoolajal hoidsid meid vee peal Jürgen Lepassoni tõrjed. Pidin vaheajal tavapärasest veidi kurjemalt selgitama, et lihtvead on vaja välja rookida," kommenteeris Serviti peatreener Kalmer Musting.

"Taktikalised variatsioonid, mis finaalturniiriks ette valmistasime, hakkasid lõpuks toimima. Hästi sekkusid nii Sillaste kui ka Sarapuu ning väga osavalt tegutsenud Micevičiuse saime 5-1 kaitsega taltsutatud. Neljast finaalturniiri poolajast ühega võib seega rahule jääda," analüüsis Musting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles