Maavalitsus sõlmis järjekordse koostöökokkuleppe

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostöölepingu allkirjastasid maavanem Margus Lepik ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu (PMN) Eesti esinduse Tartu filiaali juhataja Madis Kanarbik
Koostöölepingu allkirjastasid maavanem Margus Lepik ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu (PMN) Eesti esinduse Tartu filiaali juhataja Madis Kanarbik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna allkirjastasid koostöölepingu Valga maavanem Margus Lepik ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu (PMN) Eesti esinduse Tartu filiaali juhataja Madis Kanarbik, anti Valgamaalasele teada Valga maavalitsusest.

«Hindame Valgamaal väga kõrgelt Põhjamaade Ministrite Nõukogu panust ja meie koostööd Eesti regionaalse arengu edendamisel,» tunnustas maavanem lepingupartnerit. Lisades, et PMN Eesti esindus on toetanud Valga linnavalitsuse, Tõlliste vallavalitsuse ja teiste kohalike omavalitsuste koostööprojekte Põhjamaadega aastast 2003.

Koostöökokkulepe sõlmiti üheks aastaks, see hõlmab info andmist PMN stipendiumiprogrammide ja tegevuskavade kohta ning Põhjamaid tutvustavate ürituste korraldamist.

Maavalitsus on saanud PMN-lt toetust mitmetele välisprojektidele, näiteks Soome vabatsooni kogemuse toomiseks Valka.

Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja kt Ivar Unt ütles, et Euroopa kontekstis sobibki Eesti kõige rohkem Põhjamaade ruumi. «Meie organisatsioonid peaksid aktiivselt kasutama võimalusi, mida pakub Põhjamaade Ministrite Nõukogu just kogemuste vahetamisel programmide näol,» lisas ta.

Enne koostööleppe allkirjastamist viidi Valga maavalitsuses läbi infopäev, kus tutvustati eri programme.

PMN kultuurinõunik Eha Vain andis ülevaate kultuuri mobiilsusprogrammist, nõunik Merle Kuusk rääkis mittetulundusühingute võimalustest programmis, nõunik Grete Kodi selgitas ettevõtluse ja tööstuse mobiilsusprogramme ning Tartu filiaali juhataja Madis Kanarbik tutvustas Põhja- ja Baltimaade hariduskoostööprogrammi Nordplus.

Põhilised PMN toetavad valdkonnad on avalik haldus, ettevõtlus ja tööstus, haridus ja teadus, kultuur ning mittetulundusühingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles