Algas haugipüügi hooaeg

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Kalamehed täna Vagula järve ääres haugipüügiks paate vette lükkamas.
Kalamehed täna Vagula järve ääres haugipüügiks paate vette lükkamas. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Tänasest algas haugipüügi hooaeg. Eelmisel aastal püüdsid harrastuskalastajad õngpüünistega hinnanguliselt kokku 656 tonni haugi.

Sisevetel oli keelatud püüda haugi alates 15. märtsist, et lasta neil kaladel võimalikult rahulikult kudeda. Reedega haugi kevadine püügikeelu aeg lõppes.

Haug on Eesti sisevete levinumaid kalu, mõnes järves koguni ainus kalaliik. Ta on suur ja toekas kala, kelle pikkus võib ulatuda kuni meetrini. Haug on Eesti sisevete tähtsamaid püügikalu, ta liha on rasvavaene ja sobib hästi dieettoiduks. 

Merest ei tohtinud haugi püüda juba märtsi algusest. Mõlemad püügipiirangud kehtivad kuni 30. aprillini.

Haugipüügi keeld kehtib kõikjal siseveekogudel, välja arvatud Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel, 15. märtsist kuni 30. aprillini. Nendes veekogudes kehtib haugipüügi keeld 1. aprillist kuni 5. maini

Haugi kuderahu rikkumise eest on füüsilisele isikule ette nähtud kuni 300 ühiku suurune trahv ehk kuni 1200 eurot, juriidilisele isikule on trahv mitu korda kõrgem.

Eesti harrastuskalapüügi kvantitatiivuuring näitas, et möödunud aastal püüdsid harrastuskalastajad õngpüünistega kõige suuremas koguses haugi, hinnanguliselt 656 tonni, järgnesid ahven 540 tonniga ning särg ja latikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles