Marje Rebane Valga haiglast pälvis aasta õe tiitli (2)

LEPM
Copy
Aasta õde Marje Rebane.
Aasta õde Marje Rebane. Foto: Janika Kullamaa.

President Kersti Kaljulaid andis tänasel rahvusvahelisel õdede päeval üle aasta õe ja aasta hooldustöötaja tiitlid. Esmakordselt valiti kaks aasta õde – Tartu Ülikooli kliinikumi õendusabi osakonna juhataja Angelika Lall ja Valga haigla kiirabi õe-brigaadijuht Marje Rebane.

Aasta õde Marje Rebane on töötanud õena 28 aastat nii Tartu Ülikooli kliinikumis kui ka Valga haiglas. Enamuse sellest ajast on ta töötanud erakorralise meditsiini õena, aga ka psühhiaatria ja sisehaiguste valdkonnas ning osa aega ka kõrva-nina-kurgu kabinetis. Hetkel töötab ta nii kiirabi õe-brigaadijuhi kui ka kõrva-nina-kurgukabineti õena. Tal on pikaajaline kogemus usaldusisikuna ning julgus rääkida kaasa õdede ja hooldustöötajate töötingimuste parendamises. Ta on läbinud eriõe väljaõppe ning julgustab pidevalt nii noori kui ka vanemaid kolleege end täiendama.

Aasta hooldustöötajaks valiti Tartu Ülikooli kliinikumi COVID-19 intensiivravi osakonna hooldaja Margit Hünnonen.

„2021. aasta on mitmes mõttes erakordne. Erakordselt on meil kaks aasta õe tiitli laureaati, sest nende kahe tööka, empaatilise ja targa daami vahel jagunesid Eesti Õdede Liidu volikogu hääled nii põhi- kui ka kordushääletusel võrdselt. Tänasel õdede päeval kuulutame erandkorras välja ka aasta hooldustöötaja. Aasta hooldustöötajaks valitud Margit Hünnoneni iseloomustab kindlasti suurepärane teadmiste ja oskuste pagas, aga ka koostöövalmidus ja empaatiavõime,“ ütles Eesti Õdede Liidu president Anneli Kannus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles